»Mi smo vaša smrt!«

Raymond Ibrahim

229

Morning Star News, 3. maja 2022, Sudan:

Poročen muslimanski par, ki se je spreobrnil v krščanstvo, se je soočil s kaznijo 100 udarcev zaradi čudnega očitka o “prešuštvu”.

articeeighteen.com, 5. maja 2022, Iran:

60-letni iransko-armenski kristjan Anooshavan Avedian je bil obsojen na 10 let zapora, ker je v svoji hišni cerkvi učil druge kristjane. Sodnik Imam Ashari je to označil kot “vzgojno in propagandno dejavnost, ki nasprotuje in vznemirja sveto islamsko vero”.

saharareporters.com, 12. maja 2022, Nigerija:

Izšel je film, kjer so kristjani na kolenih, z rokami, zvezanimi na hrbtu. Za njimi stoji mož z nožem v roki. Teroristi naznanjajo, da je umor teh 20 kristjanov “povračilo” za voditelje Islamske države, ki so jih tri mesece poprej v Siriji pobile Združene države … Klanje 21 kristjanov v Libiji je dobilo v medijih šestkrat manj prostora kot istočasno pobitje ene gorile. Film o nigerijskih kristjanih je komaj zaslužil omembo v zapadnih medijih – kako da je klanje kristjanov zdaj nekaj normalnega in ne zasluži poročila.

Ganzi Magwi, tviter, 12. maja 2022, Nigerija:

Istega dne je izšel film, ko muslimani pretepajo, kamenjajo in končno sežgejo truplo krščanske univerzitetne študentke Deborah Emmanuel, ki je zavrnila spolno približevanje muslimanskega moškega.

Rev. Joseph John Hayab, Morning Star News, 23. maja 2022, Nigerija:

»Vemo in imamo dokaze, da so nekateri teh očitkov zaničevanja Mohameda izmišljeni in da so zgolj izsiljevanje ali maščevanje nad sovražniki ali dobro vzgojenimi dekleti, ki so odklonile spolne ponudbe nasprotnega spola in druge vere. Zavedamo se tudi, kako so v preteklosti fanatiki lagali v imenu tega zaničevanja.

image_pdfimage_print