Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančičeva na državno proslavo prikorakala kot hollywoodska zvezda

39

Slovesnost se je začela s topovskimi salvami z Ljubljanskega gradu in pregledom častne enote Slovenske vojske ter ešalona praporščakov in zastavonoš.

Tokrat so bili znova vabljeni praporščaki vseh veteranskih in domoljubnih organizacij. Leta 2020 so namreč, kot so tedaj pojasnjevali, zaradi omejitev, povezanih z epidemijo covid-19, udeležbo praporščakov odpovedali, lani pa so sklenili, da bo proslava minila brez praporščakov borčevskih organizacij. Obakrat je bil do tega kritičen del političnega prostora, predstavniki nekaterih strank pa se proslave zato niso udeležili. Poleg političnega vrha so se proslave udeležili tudi predstavniki številnih državnih institucij in drugi častni gostje.

Letos pa si jo bodo mnogi zapomnili predvsem po za marsikoga nedostojnem vedenju predsednice državnega zbora.

»Gardisti šokirani. Kaj takega se na svetu še ni zgodilo,« je le eden od komentarjev na družbenih omrežjih po prihodu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na državno proslavo na ljubljanskem Kongresnem trgu 24. junija. Tam je s svojim obnašanjem precej odstopala od protokola. Ob hoji mimo častne čete je stegovala roke, se obračala k občinstvu, ob zvoku aplavza, ki so ji ga namenili obiskovalci, pa se je obrnila k ljudem in jih spodbujala k še večjemu aplavzu.

Mnogi menijo, da je Klakočar Zupančičeva osramotila svojo funkcijo, državo in državljane s tem, ko je med hojo po rdeči preprogi mahala z rokami, se obračala k občinstvu in ga z dvignjenimi rokami celo spodbujala k ploskanju.

Nekaj komentarjev:

— »Kakšna sramota, to ni premiera filma« in »Bila je prepričana, da je na red-carpet-u (rdeči preprogi, op. p.) v Cannesu ali Benetkah,« so se po sinočnji osrednji državni proslavi usuli različni komentarji na Twitterju.

— »Pa ženska, kaj ti ni jasno? A si to imela predstavo za folk al pozdrav gardi? Sramota od sramote. Upam da te je danes vsaj malo sram. Ker mene bi bilo. To niso bili Oskarji. Ali Cannes.«

— »Tako, kot se je danes 24. Junija ob prihodu na proslavo obnašala predsednica zakonodajnega organa v Republiki Slovenji je NEDOSTOJNO!  Kot državljan RS pričakujem, da se Urška Klakočar Zupančič javno opraviči.«

— »Haha Butalci, to ste volili to ste dobili.«

— »Haha ja to so te moderne babure katerim moraš ves čas ploskat da ostaneš živ.«

— »Kaj se čudite raja, saj ni po nepotrebnem odletela iz sodniških vrst.«

Komentar AM:

Glede na to, da si je to privoščila predsednica Državnega sveta, je popolnoma upravičena sodba, ki jo je o sedanji zasedbi Državnega zbora izrekel poslanes Branko Grims v intervjuju za Novo24TV, da namreč riba vedno pri glavi smrdi.

image_pdfimage_print