Sovraštvo do krščanskega križa

Raymond Ibrahim

74

»Nobenemu človeku ni pod nobenim pogojem dovoljeno nositi križa.« Zakaj? »Ker je prerok zapovedal zlomiti ga [križ].« – Šejk Abdul Aziz al-Tarifi, savdijski izvedenec islamskega prava, 8. maja 2013.

Nek pakistanski prodajalec čevljev je na podplat svojih čevljev dal križ, da bi ga lahkko pohodil pri vsakem koraku.

Čeprav so imenovani “ljudstvo knjige” – vidni branilci islama hočejo to odstraniti – so kristjani in Judje končno označeni kot neverniki (kuffar, ednina kafir). Koran (5:51) opozarja muslimane, naj »jemljejo Judov in kristjanov kot prijatelje in zaveznike … zakaj vsakdo, ki jih ima za prijatelje in zaveznike, je zagotovo tudi sam eden izmen njih,« to je, tudi on postane nevernik. Koran (5:73) izjavlja, da »so neverniki oni, ki pravijo, da je Bog eden od treh,« kar se nanaša na krščansko Sv. Trojico. Koran (5:72) pravi: »Nevernik je tisti, ki pravi, da je Bog Kristus, sin Marijin,« Koran (9:30) se pritožuje, da »kristjani pravijo, da je Kristus Božji sin … naj jih Alah prekolne!«

Zadnja beseda o Judih in kristjanih je bila “razodeta” v Koranu (9:29): »Borite se proti tistim izmed ‘ljudstva knjige’, ki ne verujejo v Alaha niti v Poslednji dan, ki ne prepovedujejo, kar je prepovedal Alah in njegov poslanec, ki ne sprejemajo vere resnice [islam]. Dokler plačujejo jizya (denarni davek), so resnično podjarmljeni in se čutijo popolnoma podjarmljene. S tem je njihova usoda zapečatena kot za druge nevernike. Proti kristjanom in Judom se je treba boriti, dokler ne bodo “podjarmljeni”.

Čeprav bodo napadi na ljudi hujši kot napadi na nežive verske simbole, kar je žalostno popuščanje, se zdi, da je treba podpreti te izraze sovraštva.

Leta 2014: Potem, ko je bil muslimanom dodeljen poseben oddelek pokopališča in dovoljeno jasno opravjati islamske obrede, so se začeli pritoževati, da so krščanski simboli in križi na pokopališču žaljivi in zahtevati, da morajo biti odstranjeni ali vsaj pokriti med muslimanskimi pogrebi.

Anglija, Daily Mail, 8. oktobra 2021: »V bolnišnici, kjer sem delala, so člani osebja, ki hodijo štirikrat na dan v mošejo, pa jim nihče nič ne reče. Hindujci nosijo rdeče zapestnice, muslimanske ženske hodijo v gledališče oblečene v hijab. Edino križec na mojem vratu je pomenil tako nevarnost, da mi ni več dovoljeno opravljati svojega dela.« Tako je zapisala Mary Onouha, 61-letna kristjanka, ki je zbežala leta 1988 iz Nigerije v Britanijo, da bi lahko svobodno izpovedovala svojo vero, pa so jo kot medicinsko sestro nasilno odpustili iz bolnišnice, ker ni hotela sneti svoje verižice s križcem.

Člani Muslimanskih bratov v Egiptu so do smrti pretepli mlado kristjanko, ko so videli njen križec.

Prav tako v Egiptu so učitelj in sošolci do smrti pretepli 17-letnega kristjana Aymana, ker na učiteljevo zahtevo ni hotel zakriti svojega križca. Ravnatelj, ki so ga o tem obvestili, se ni zmenil, ampak je “mirno pil svoj čaj”.  

Komentar AM:

Take in podobne reči se dogajajo v deželah, ki so jih muslimani nasilno zasedli, na primer Egipt, ali tam, kjer so “uvozili” zadosti azijskih ali afriških muslimanskih primitivcev, da poskušajo prevladati nad avtohtono kulturo, na primer v Angliji. Si predstavljate, kako jih bodo v Sloveniji začeli motiti zvoniki cerkva ali kupola ljubljanske stolnice, pa cerkve in cerkvice vsepovsod, ki dokazujejo, da je Slovenija zgodovinsko krščanska dežela? Ko jih bodo začeli motiti spomeniki na pokopališčih, pa tudi ne le cerkveni, ampak celo civilni pogrebi? Zavedajmo se, da se za islamom skriva politična ideologija, katere namen je zasužnjiti ves svet in iz vseh, ki niso muslimani, narediti svoje sužnje. Spomnimo se zgodbe o lisici, ki je iz usmiljenja sprejela v svoj brlog ježa, da ne bi vzel konec od mraza zunaj, ta jo je pa s svojimi iglami počasi izrinil iz njenega lastnega brloga.

image_pdfimage_print