Nekaj primerov preganjanja kristjanov

14

Ženske, ki izginejo in jih nikoli ne najdejo, žive v nepredstavljivi mori. Velika večina teh žensk se nikoli ne vrne k svojim družinam ali prijateljem, ker je odziv policije v Egiptu zaničujoč in pokvarjen. Nešteto družin poroča, da je bila policija sokriva pri ugrabitvi, ali podkupljena, da bi molčala. – Coptic Solidarity, 2020, Egipt.

Talibani hodijo v Afganistanu od vrat do vrat in pobijajo kristjane na kraju samem. Talibanski militanti potegnejo ljudi celo iz javnega prevoza in jih na kraju samem ubijejo, če so kristjani. Talibani imajo vohune in informatorji povsod. – Religion News Service, 17. avgusta 2021, Afganistan.

»Islam zdaj vdira v Južni Sudan. Pravijo, da je Južni Sudan strateško področje in vrata v Afriko, tako da se bo islam razširil po vsej Afriki.« – Krajevni kristjan je poročal za Vatican News, 19. avgusta, 2021, Južni Sudan.

Moža, ki je zapustil islam in se spreobrnil v krščanstvo, so muslimani umorili tako, da so ga živega zakopali. – Morning Star News, 26. avgusta 2021, Uganda.

»To, kar si videla, da se je danes zgodilu tvojemu možu, je zaradi njegove neposlušnosti, saj ni upošteval nasvetov družine, naj se vrne v islam. Islam ne tolerira odpadnikov.« Kot poročajo policija ni ukrepala ob umoru. – Morning Star News, 26. avgusta 2021, Uganda.

Po spolnem nadlegovanju krščanske sanitarne delavke ji je muslimanski nadzornik zagrozil, da bo zoper njo vložil obtožbo zaradi bogokletja, ki vključuje najvišjo smrtno kazen, če ne umakne svojih pritožb zoper njega. – Morning Star News, 31. avgusta 2021, Pakistan.

Večina sanitarnih delavk v Pakistanu je kristjanov. Krščanske sanitarne delavke rutinsko obkladajo s ponižujočimi izrazi, soočajo se pa tudi s spolnim nadlegovanjem, diskriminacijo, neplačevanjem plač, nerednimi delovnimi pogodbami in z izsiljevanjem s strani višjih uradnikov. – Morning Star News, 31. avgusta 2021, Pakistan.

image_pdfimage_print