Brali smo

25

WASHINGTON — Ameriškemu predsedniku Bidnu je rating podpore navkljub fanatični propagandi in cenzuri večine ameriških (družbenih) medijev v septembru padel na le 43 odstotkov. Ameriška administracija se zdaj ukvarja predvsem s tem, kako Afganistan prikazati kot neporaz, če ga že ne more kot zmage.

LJUBLJANA — Tožilstvo, sodstvo, večinski mediji, leva opozicija – vsem je skupno to, da vsaj posredno podpirajo proteste, nasilništvo in ploskajo tistim, ki namenoma kršijo protikoronske ukrepe. Tudi za grožnje s smrtjo se ne zmeni nihče – če te slučajno ne doletijo prvorazrednih.

MOSKVA — Tajna služba je 23. septembra aretirala 15 članov aktivnega terorističnega združenja v regiji Jekaterinburg na Uralu. Štirje Tadžiki in en Rus so ostali v zaporu, ostale so izgnali v njihove rojstne države. Vsi so podporniki talebanov.

LJUBLJANA — Z zavrnitvijo novele zakona o varstvu javnega reda in miru je tranzicijska levica na stežaj odprla vrata nadaljnjemu pljuvanju, grožnjam in morda še hujšim napadom. Prvorazredni verjamejo, da so nedotakljivi, zato si privoščijo prav vse.

BRUSELJ — Evroposlanec Grošelj nezadovoljen, ker mu Svet EU ne more posredovati neobstoječega non-paperja.

LJUBLJANA — Organizator anticepilnih protestov Zoran Stevanović se je pripravljen prebiti do položaja za vsako ceno, tudi za ceno zdravja ljudi in tega, da se protest morda spreobrne v nasilnega. So pa prišle na dan informacije o njegovih grehih, ki so še iz policijskih časov. Stevanović naj bi popival in streljal na železniški postaji v Ljubljani, očitno pa drži tudi podatek o zavarovalniški goljufiji.

CELJE — Infektolog Federico Potočnik iz celjske bolnišnice o anticepilcih: »13 let študiramo, da bi ljudem pomagali, plače imamo na ravni natakarjev, pa še vedno mislijo, da jim želimo škodovati!?«

LJUBLJANA — Osnovni cilj Tanje Fajon in stranke SD je torej zamenjati vlado Janeza Janše – tu se pa njihov program tudi konča. Vse ostalo so le prazne besede, floskule, ki jih Fajonova neprestano ponavlja, in ki jih poznamo že vsi na pamet. Njena dejanja seveda govorijo sama zase, drugačno zgodbo. Janša odgovarja: »Kot da bi ljudožerci obsojali kanibalizem.«

BUDIMPEŠTA — Medtem ko nemški politiki in mediji ne zamudijo nobene priložnosti, da bi nam še naprej novi raznoliki svet multikulturalizma predstavljali kar se da privlačno, nekdanji vodja madžarske obveščevalne službe Laszlo Földi na madžarski državni televiziji opozarja na desettisoče migrantov, ki – financirani z naftnim denarjem – pripravljajo državljansko vojno v Nemčiji. Udarili bodo s tako imenovanih “NO-GO območij” in postopoma širili svoje območje boja. Hkrati se ustanavljajo islamske stranke, ki nato prevzamejo tudi politično oblast v Nemčiji.

LJUBLJANA — Fajonka je ponovno v celoti razgalila votlost njej lastne kognitivno prikrajšane medušesne komponente, ko svoji lastni volilni bazi jugonostalgičnih primitivcev (ki žvižgajo ob igranju himne RS in kot lačne prasice krulijo v minuti molka v čast padlim za samostojno RS) javno obljublja 10.000 novih stanovanj.

PARIZ — Francoska vlada je napovedala, da bo v letu 2022 za zdravstveno oskrbo ilegalnih migrantov porabila milijardo evrov, vsota, ki se je od leta 2015 podvojila. Načrt je 22. septembra predstavil predsednik Emmanuel Macron in dodal, da proračun ne vključuje urgentne nege.

LJUBLJANA — Rešite uganko: Kaj imajo skupnega naslednji priimki, ki se pogosto pojavljajo v novicah o levičarjih in zadevajo Slovenijo: Janković, Porić, Čordić, Stevanović, Balić, Bosnić, Azinović, Damjanović?

DUNAJ — Avstrijski portal Unser Mitteleuropa je poročal o nedavnem demografskem vrhu v Budimpešti, kjer je gostoval tudi slovenski predsednik vlade Janez Janša. Povzeli so namreč intervju, ki ga je imel premier z madžarskim časnikom Magyar Hírlap, v katerem je izpostavil pomen spodbujanja družin in družinskih vrednot. Slovenski mediji so o tem seveda molčali.

LJUBLJANA — »Stevanović nikoli ne bo Kramberger. Kramberger je imel vizijo, je imel zavest, je imel svoj denar in je imel rad Slovenijo. Tale vaški posebnež nima ničesar, razen klopotcev v jajcih,« je ob robu današnjih (29. septembra) anticepilskih protestov v Ljubljani, ki so se sprevrgli v nasilje in blokado cest, na Twitterju zapisal poslanec in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

BUDIMPEŠTA — Madžari lahko preživijo le kot kristjani in vsaka nova cerkev je opora v boju za svobodo in veličino naroda, je v nedeljo, 26. septembra, ob slovesnem odprtju reformirane cerkve Enotnosti v Pesterzsébetu dejal predsednik vlade Viktor Orban.

LJUBLJANA — Slovenija je 1. oktobra presegla pomemben mejnik, in sicer se je polno cepilo več kot milijon oseb. Ker je cepiva dovolj, profesor Roman Jerala svetuje uporabo cepiv Pfizer in Moderna – mRNK so po njegovih besedah bolj učinkovita in tudi do tromboze s trombocitopenijo pri teh cepivih ne prihaja.

image_pdfimage_print