Brali smo

14

HANOI — Vietnamsko sodišče v provinci Ca Mau je moškega obsodilo na pet let zaporne kazni, potem ko ga je spoznalo za krivega kršitev omejitev glede covida-19. Tožilci namreč trdijo, da je s svojim neodgovornim ravnanjem povzročil več okužb in zakrivil eno smrt.

LJUBLJANA — Mnogi med nami se ne zavedajo, da nas take prakse, kot je spiritizem, bioenergoterapija, vedeževanje, usmerjanje lastnega življenja po navodilih horoskopa, ali napovedovanje prihodnosti po tarot kartah, stekleni krogli ipd., izpostavljajo direktnemu delovanju zlih duhov.

WASHINGTON — Satanistični tempelj v ZDA je vložil tožbo, s katero skuša izpodbijati novi teksaški zakon, ki omejuje pravico do splava in posredno tudi prodajo nekaterih kemičnih sredstev, ki se uporabljajo pri prekinitvah nosečnosti. Satanisti tožbo utemeljujejo, češ, da je teksaški zakon v nasprotju s ustavno pravico do svobodnega prakticiranja verskih obredov. Satanisti namreč trdijo, da med svojimi rituali izvajajo tudi »abortivni ritual«, za katerega potrebujejo kemična sredstva za prekinitev nosečnosti.

LJUBLJANA — Postajamo talci necepljenih ljudi, je prepričan direktor NIJZ dr. Milan Krek. Zbolevajo in hodijo v bolnišnico predvsem tisti, ki niso cepljeni. In ti ljudje se niso cepili zaradi anticepilcev. »Zdaj naj bodo te gospodje tako ponosni in pokončni in naj prevzamejo odgovornost za to,« je poudaril v Intervjuju z novinarjem Jožetom Možino. Mesece je bil za opozicijo, njene medije in simpatizerje bolj pomemben boj proti vladi, kot pa boj proti epidemiji.

NEW YORK — V New Yorku bodo zaradi pomanjkanja osebja zaprli porodnišnico: Zaradi obveznega cepljenja proti covidu-19 je del zaposlenih podal odpoved.

LJUBLJANA — O “množicah” protestnikov: Na protestih se zbere toliko ljudi, kot se jih na le enem srečanju stranke SDS po Sloveniji – le da je na protestu še 30 novinarjev.

BUDIMPEŠTA — Papež Frančišek se je 13. septembra v Budimpešti srečal s predsednikom Orbanom, ker je dokaz več o lažnivosti slovenskih levičarskih portalov, predvsem Necenzurirano.si, ki so širili “novico”, da se je papež srečanju odpovedal.

LJUBLJANA — Tanja Fajon grozi, da bo ovirala črpanje iz EU skladov za naložbe v nove bolnišnice, domove za starejše, šole, ceste! To je ali veleizdaja, ali pa izraz shizofrenije. V prvem primeru bi spadala v zapor, v drugem pa v norišnico.

WASHINGTON — Ameriški predsednik Joe Biden je napovedal obvezno cepljenje proti covidu-19 za vse državne uslužbence na zvezni ravni. Gre za namero, ki po ocenah Bele hiše zadeva približno 2,5 milijona Američank in Američanov.

LJUBLJANA — Prof. dr. Matej Makarovič o povezanosti opozicije: »Stranke KUL se danes zdijo razmeroma povezane, a le zato, ker so v opoziciji. Že izkušnja Šarčeve vlade je pokazala, da ta skupina v resnici med seboj izjemno težko sodeluje.«

WASHINGTON — Ameriški predsednik Joe Biden je po poročanju ameriških medijev doživel nov udarec. Kitajski predsednik Xi Jinping je namreč prejšnji teden zavrnil njegov poziv k skupnemu srečanju, je odjeknilo. Biden je v torek poročanje o tem zanikal, čeprav poročanje temelji na številnih virih.

LJUBLJANA — Tole je napovedal Luka Mesec: »Uvedli bomo povsem nov tip vozil, primeren tudi za javni prevoz. Glede na možnost skladiščenja energije v baterije – vozilo bo imelo eno ali dve veliki bateriji – lahko rečemo, da gre za eno najbolj ekoloških načinov prevoza. Ne bo potrebno niti polnjenje z elektriko, niti uporaba fosilnih goriv. Vsi materiali so absolutno naravni. Ne bo sicer tako hitro sredstvo kot avto, bo pa zelo zanesljivo,« Očitno je Luka Mesec iznašel perpetuum mobile, ali pa ima v mislih metlo, s katero so se čarovnice vozile na Klek.

RIM — Italija je 16. septembra uvedla najstrožje ukrepe: Za neizpolnjevanje PCT pogojev do 1.500 evrov kazni. Vsi zaposleni v javnem in zasebnem sektorju bodo morali imeti potrdilo o cepljenju, negativen izvid na koronavirus ali pa potrdilo o prebolelosti.

LJUBLJANA — Potem, ko se je slovenski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič pridružil pogojevanju odobritve Slovenskega načrta za okrevanje, vrednega 2,5 milijarde evrov, s čimer je skušal oškodovati lastno domovino, je nedavno še predsednica SD in evroposlanka Tanja Fajon izpostavila, da bo v Evropskem parlamentu vztrajala pri sprožitvi uredbe o pogojevanju spoštovanja vladavine prava. Kljub naporom za delovanje v škodo lastne domovine, iz ministrstva za finance sporočajo, da je Slovenija prejela prvi priliv iz Sklada za okrevanje in odpornost  v višini 231 milijonov evrov.

PARIZ — Zdravstvenim delavcem so določili rok, do kdaj se morajo cepiti proti covidu-19. Ker pa se 3.000 zdravstvenih delavcev še vedno ni maralo cepiti, so se soočili s suspenzom.

LJUBLJANA — Propadli kandidat KUL za mandatarja in dolgoletni predsednik stranke DeSUS Karel Erjavec je več kot očitno tisti, ki vodi podlo vojno proti premierju Janezu Janši. Pri tem mu pomaga medij POP TV.  Karel Erjavec je po besedah Bojana Požarja tisti, ki je do sedaj poslal večino ekskluzivnih informacij in jo osrednji mediji prikazujejo kot “afero”, a ga ni bilo dovoljeno navesti kot vir.

image_pdfimage_print