Brali smo

129

LJUBLJANA — »Levičarji so znoreli. Zdaj javno na Twitterju grozijo, da bodo likvidirali politične nasprotnike, če še kdaj pridejo na oblast! Še en razlog več, zakaj se jim na volitvah tega ne sme dopustiti,« je na družabnem omrežju opozoril Klemen Traven, član nadzornega odbora SDM. Verjetno si nihče pri zdravi pameti ne želi, da bi tovrstne osebe prišle še kdaj na oblast, poleg tega pa je zaskrbljujoče, da groženj, ki prihajajo z levega političnega polja, nihče ne preganja.

BUDIMPEŠTA — Medtem ko Orbana zaradi tega, ker hoče z zakonom zaščititi madžarsko mladino pred LGBT ideologijo, napadajo vsi evropski osrednji mediji in politiki, ki so zvestejši Bruslju kot lastnim domovinam, se mu je v bran postavil italijanski politik Igor Gelarda, sicilijanski koordinator italijanske desne Lige ki trdi, da je madžarski premier Evropi pokazal, kaj je resnična demokracija.

LJUBLJANA — Direktor policije dr. Anton Olaj trem ljubljanskim policistom izdal opozorila pred odpovedjo zaradi kršitev pogodbe o zaposlitvi. Gre za ravnanje na shodu 25. junija in primer kršitev pred DZ oz. napadov na poslance. V sindikatu policistov menijo, da gre za nezakonit ukrep.

DŽAKARTA — Poročajo, da je do 8. avgusta v Indoneziji umrlo zaradi Covida-19 preko 100-000 ljudi. Izvedenci pravijo, da je vzrok različica Delta virusa in zamude pri cepljenju.

RIM — Italijanske šole so bolje pripravljene na epidemijo, ker tam nimajo uničevalnih sil, kot so Štrukelj, Fajonova in POP TV. »Pri nas ni debate. Zakon pravi, maska je obvezna in masko imamo. Konec. To je pravilno in tega se držimo. Če je semafor rdeč, se moramo pri rdeči luči ustaviti,« je za 24ur povedala ravnateljica iz zamejstva.«

WÜRZBURG — V tedniku Die Tagespost je novinar Stephen Baier zapisal, da se o predsedniku vlade Janezu Janši v tujini in doma poroča lažnivo in da je zgolj žrtev slovenskega medijsko-političnega tranzicijskega omrežja. Izredno kritično poročanje o Sloveniji, ki trenutno predseduje Svetu EU, je neupravičeno.

WASHINGTON — Proticepilski radijski voditelj Dick Farrel je umrl za covidom. Menda je s smrtne postelje poslal sporočilo bližnji prijateljici in jo prosil, naj dobi cepivo. »Ta virus ni šala, želim si, da bi se cepil,« ji je sporočil.

LA VALETTA — Nedavno je bilo objavljeno poročilo neodvisne preiskovalne komisije o umoru malteške novinarke Daphne Caruana Galizia. Že kmalu so se pojavili indici, da so v umor vpleteni ljudje, tesno povezani s socialistično vlado, ki jo je tedaj vodil Joseph Muscat. Zdaj pa to poročilo nedvoumno ugotavlja, da je za smrt novinarke, ki je preiskovala korupcijske posle, v katere so bili domnevno vpleteni visoki državni uradniki, (so)odgovorna malteška vlada, saj je ni ustrezno zaščitila pred pretečo nevarnostjo.

LJUBLJANA — Poslanec stranke SD Dejan Židan na Twitterju hvali, na kakšen način se protikoronski ukrepi izvajajo v Nemčiji, medtem pa so njegovi Socialni demokrati, eni izmed najbolj glasnih nasprotnikov protikoronskih ukrepov, čeprav gre za skoraj identične ukrepe. V trenutkih, ko bi slovenski družbi največ prispevali s svojo državotvornostjo, raje bijejo svoj večni politični boj, v želji, da bi se ponovno vrnili na oblast in ohranili svoj položaj “pri koritu”.

SYDNEY — Avstralske oblasti se pri borbi zoper coronavirus poslužujejo izjemno strogih omejevalnih ukrepov. Na ulice so poslali tudi vojaške enote, ki bodo stražile ulice v Sydneyju in preprečevale tamkajšnjim prebivalcem, da kršijo omejevalne ukrepe. To so storili zaradi bojazni, da bi se lahko okužbe širile tudi zunaj območja, pri tem pa bodo stroge omejevalne ukrepe uvedli tudi v avstralski prestolnici Canberra.

LJUBLJANA — Mladina obtožuje Možino in Vovka, da sta v intervjuju načrtno širila sovraštvo zoper LGBT – Možina odgovarja: Gre za fašistoidne totalitarce, ki bi nas radi utišali.

WELLINGTON — Znano je, da se je Nova Zelandija doslej uspešno zoperstavljala epidemiji koronavirusa, in sicer po zaslugi drakonskih ukrepov, ki jih v Evropi niso uvajali. Ob tem so poročali zgolj o 26 smrtnih primerih zaradi covida-19. Zadnja novica pa se nanaša na načrt, da ostajajo zaprti vse do leta 2022, ko bi lahko sledilo postopno odpiranje.

KABUL — Islamski skrajneži kontrolirajo že polovico glavvnih mest afganistanskih provinc. Orožje kupujejo na skrivnih tržiščih v Pakistanu. Bivši ministrski namestnik pravi, da imajo talibani veliko odnosov z državami v okolici. Njihovi rastoči stiki s Kitajsko bi lahko alarmirali Rusijo, kar pomeni, da bi celo območje lahko postalo še bolj nestabilno v mednarodnih odnosih.

PRAGA — Češka vlada je podprla amandma, ki bo v ustavo kot eno izmed človekovih pravic dodal pravico do samoobrambe sebe in drugih z orožjem.

MOSKVA — V Rusiji so 14. avgusta že tretji dan zapored zabeležili rekordno število smrti zaradi covida-19 v enem dnevu – 819, so danes sporočile zdravstvene oblasti v Moskvi. Razlog je za tragične številke je preprost: precepljenost je kritično nizka.

image_pdfimage_print