1

Nekaj “cvetk” ameriške zakonodaje – 4

V nekaterih ameriških zveznih državah je oblast iznašla zakone, ki – po njihovem mnenju – lajšajo življenje državljanov.

Ti zakoni, od katerih so nekateri pametni, nekateri manj pametni in nekateri popolnoma nesmiselni, naj bi urejali življenje v ameriških zveznih državah, zzmanjšali zločinstvo in prisilili ljudi, da si spoštovali lepo obnašanje, temeljne človekove pravice in pravice živali.

Nekatere od teh zakonov so uveljavili pred desetletji, pozneje pa so bili pozabljeni. Večinoma pa zabavajo tiste, ki jih ne zadevajo, saj preprosto ne morejo doumeti, zakaj je zakonodaja posamezne države potrebna. Oglejmo si nekatere najbolj smešne zakone, ki so jih uvedle posamezne zvezne države in so še danes veljavni (toda nihče se zanje ne briga).

V New Mexicu se bebci ne smejo udeležiti volitev.

V New Yorku je smrtna kazen določena za tiste, ki skočijo s kake stavbe. Ženska lahko hodi po mestu “zgoraj brez” samo, če s tem ne dela reklame za svoj posel. V New Yorku je tudi prepovedano pogovarjati se v dvigalu.

Zakonodaja v Ohiu določa, da morate vsakokrat, ko prehitite avto, zatrobiti. V nobeni hiši ne sme živeti več kot pet žensk in ob nedeljah ter 4. julija policija ne sme nikogar zapreti. Za guvernerja Ohia ne more kandidirati mož, ki se je v preteklosti kdaj udeležil pretepa.

V Pennsylvaniji ne sme v isti hiši živeti več kot 16 žensk, sicer jo imajo za bordel.