Nekaj “cvetk” ameriške zakonodaje

132

V nekaterih ameriških zveznih državah je oblast iznašla zakone, ki – po njihovem mnenju – lajšajo življenje državljanov.

Ti zakoni, od katerih so nekateri pametni, nekateri manj pametni in nekateri popolnoma nesmiselni, naj bi urejali življenje v ameriških zveznih državah, zzmanjšali zločinstvo in prisilili ljudi, da si spoštovali lepo obnašanje, temeljne človekove pravice in pravice živali.

Nekatere od teh zakonov so uveljavili pred desetletji, pozneje pa so bili pozabljeni. Večinoma pa zabavajo tiste, ki jih ne zadevajo, saj preprosto ne morejo doumeti, zakaj je zakonodaja posamezne države potrebna. Oglejmo si nekatere najbolj smešne zakone, ki so jih uvedle posamezne zvezne države in so še danes veljavni (toda nihče se zanje ne briga).

V Minnesoti je prepovedano stati v bližini neke določene zgradbe, če nimate za to pravega vzroka.

V Mississippiju gre oseba, ki ima dva nezakonska otroka, v zapor za dva meseca.

V Montani je ženi prepovedano odpirati moževo pošto. Poročena ženska ne sme loviti rib ob nedeljah, neporočena ženska pa sploh ne sme ribariti. V Montani skupina sedem ali več Indijancev pomeni sovražnika in jih smete postreliti.

V New Jerseyu ne smete sami natočiti goriva v svoj avto (v resnici so vse bencinske črpalke v Združenih državah samopostrežne). Prepovedano je tudi srebati juho.

image_pdfimage_print