Nigerija

Poroča The Christian Post

97

Nek muslimanski polkovnik je ukradel orožje iz orožarnice, potem pa za tatvino obtožil 12 vojakov, ki so bili takrat na dolžnosti. Od teh 12 vojakov – kristjanov – jih je bilo 6 ustreljenih.

Pa ne gre samo za teh 6 vojakov. Nigerija postaja kot Somalija in Rvanda.Točno tako se je tam začelo: vlada se je spajdašila in podpirala eno od dveh etničnih skupin. Tak je zdaj položaj. Tudi krščanske oborožene sile so postale tarča. O tem poroča odvetnik Emeka Umeagbalasi.

Mnogi Nigerijci zdaj verjamejo, da se za islam bori vojska in ne država. Toda pomanjkanje vojaškega varstva kristjanov prihaja naravnost od vojaških voditeljev, ki so člani vlade. Ko gredo čete na področja, ki jih nadzorujejo islamistični skrajneži, jim vlada zapove, da se morajo umakniti. Islamski skrajneži jih takrat streljajo v hrbet.

Muslimanski požigalci so v nedeljo, 21. februarja, požgali cerkev Sv. Družine. Ko so kristjani zvedeli, da se “oboroženi razbojniki” bližajo njihovi vasi, so pobegnili. Ker “oboroženi razbojniki” niso našli nikogar, nad komer bi se znesli, so zažgali svetišče in dve hiši.

Medtem ko so “oboroženi razbojniki” v tem dogodku neznani, je zvezna država Kaduna izkusila neštevilne napade islamskih terorističnih skupin, ki jih vodijo oboroženci pastirskega rodu Fulani in Boko Haram. Na tisoče kristjanov ni imelo kam pobegniti in so bili ugrabljeni, mučeni in pobiti. Medtem ko vlada zanika, da bi se ti napadi dogajali iz religioznih vzrokov, pa pogosto zažiganje cerkva in usmerjenost proti kristjanom jasno kaže, da glavno vlogo igra sovraštvo do krščanstva.

image_pdfimage_print