1

Brali smo

LJUBLJANA — Med člani stranke DeSUS narašča nezadovoljstvo z njenim vodenjem. V Terenskem odboru Videm so tako predlagali svetu stranke, da odvzame pooblastila predsedniku Karlu Erjavcu za vodenje stranke ter ga pozovejo k odstopu. V Občinskem odboru Vrhnika so izrekli podporo sodelovanja svojih poslancev v koaliciji in podporo svojemu ministru Jožetu Podgoršku.

MOZIRJE — Celjski policisti so bili 24. februarja ob pol osmih zvečer obveščeni o požaru na Golteh. Mozirska koča je bila sicer zaprta in naj bi v njej ne bilo ljudi. Posredovalo je več gasilskih društev s 16 vozili in 84 gasilci, prvi so pri požaru posredovali gasilci PGD Mozirje. V dobrih dveh urah so požar uspeli omejiti in preprečiti širjenje na gozd. Kot je za STA povedal gasilec in poveljnik PGD Mozirje Stane Weiss, gasilci koče niso mogli rešiti, saj je pogorela do temeljev.

LJUBLJANA — Dvojni standardi: če boste grozili Fajonovi, ste v težavah! Povsem iste grožnje ministru Hojsu tožilstvo zavrglo!

PRAGA — Češko ministrstvo za zdravje je sporočilo, da bo prepoved potovanja z nekaterimi izjemami veljala od 26. februarja do 11. aprila, poroča tiskovna agencija Reuters na spletni strani. Prepoved potovanj velja med drugim za Bocvano, Brazilijo, Južno Afriko, Kenijo, Malavi in Tanzanijo, vključno z Zanzibarjem.

ABUJA — V noči 25. februarja je bilo iz GGSS Jangbee Secondary School v zvdzni državi Zamfara ugrabljenih okrog 300 študentk. To potrjujejo učitelji in starši deklet. Točno število. ugrabljanih ni znano. Oboroženi napadalci so prišli na terencih in motorjih in okrog polnoči napadli šolo.

YANGON — Po državnem udaru, ko si je oblast spet prilastila vojska, stavkajo zdravniki, zdravstveni delavci, učitelji in. profesorji, študentje, bančni uslužbenci, uslužbenci zasebnih podjetij, železničarji, pristaniški delavci in več kot dve tretjini državnih uslužbencev. Možni gospodarski padec grozi obstoju vojaške hunte.

LJUBLJANA — Socialdemokrati, naslednikikomunistične partije, “veliki “zagovorniki” medijske svobode dokazujejo, da so v svojem bistvu zgolj zatiralci človekovih pravic! Na javno objavljeno tiskovno konferenco Tanje Fajon so preprečili dostop snemalcu Nova24tv, kar je diskriminacija, ki je v nasprotju z vrednotami medijske svobode, pa tudi same demokracije.

BERLIN — Iz Nemčije poročajo, da je več kot 800 policistov v Berlinu in Brandenburgu sodelovalo pri 26 racijah, da bi uveljavili prepoved salafistične skupine, ki se zavzema za izvedbo terorističnih napadov in pobijanje Judov. Predstavnik berlinskih oblasti Andreas Geisel je na tiskovni konferenci 25/2 povedal, da je bilo med tarčami 19 članov radikalne islamske skupine Jama’atu Berlin, ki je bila dve leti pod policijskim nadzorom.

BEIJING — Na Kitajskem teče gospodarski peklenski stroj: do leta 2025 bo kitajska izgubila 35 milijonov odraslih delavcev, starejših od 60 let pa bo takrat več kot 300 milijonov. Od kot torej denar za njihove pokojnine? Slika za prihodnjih 30 let je katastrofalna: odraslkh delavcev bo takrat 200 milijonov, upokojencev pa 300 milijonov.