10,5 milijard!

68

Vlada z opozicijsko SNS in poslancema narodne skupnosti podpisala sporazum o sodelovanju za dobrobit Slovenije – v levem delu opozicije pa so ponujeno roko zavrnili!

To je poročilo, ki ga je objavila Nova24TV 3. julija letos. TUKAJ

Komentar AM:

Najprej zanimivost: medtem ko je bila Janševa SDS v opoziciji pri vseh prejšnjih vladah, take ponudbe ni nikoli prejela. Ko je zdaj ponudila roko sodelovanje, so stranke LMŠ, SD in Levica sodelovanje kategorično odklonile. Še ni minil mesec dni, pa je Janša v Bruslju izpogajal 10 in pol milijarde evrov od tega 6,6 milijarde nepovratnega denarja, ki ga bo Slovenija prejela za rast gospodarstva – uspeh, ki ga nobena prejšnjih levih vlad niti od daleč ni dosegla.

Še ni konec istega meseca julija, ko je ista Nova24TV poročala pod naslednjim naslovom:

Prej zavrnili partnerstvo za razvoj, zdaj, ko je Janševa vlada zagotovila sredstva EU, pa bi v SD bili radi pri koritu. 

Takole se glasi poročilo – TUKAJ

Komentar AM:

Že nesramnost, da bi se po prejšnji kategorični odklonitvi zdaj radi zrinili do korita z denarjem, je sama po sebi dovolj zgovorna. Da pa predsedujoča SD Tanja Fajon dá tako protislovno izjavo, da “takrat niso imeli zaupanja v SDS in ga še sedaj nimajo” sodelovali bi pa, jasno kaže, da bi radi samo , kot pravi sicilijanska mafija, “namakali kljun v koritu z denarjem”, delo in odgovornost pa prepustili drugim. Ob taki ponudbi in s tako zgodovino je upravičeno vprašanje če evropska poslanka in začasna voditeljica stranke SD nima delnic na Studencu (za nas, ljubljanske “staroselce”, je Studenec sinonim za norišnico).

image_pdfimage_print