Statistika zadnjih dni junija 2020: da ti gredo lasje pokonci!

140

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od srede 24. 6. 2020 od 6.00 ure do 26. 6. 2020 do 6.00 ure obravnavali 34 oseb.

Koper
Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 25, PP Kozina 8 in PPOP Koper 1. 2 osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito, 1 oseba nastanjena v COT, 1 oseba je že bila vrnjena HVO, ostalih 30 oseb bo vrnjenih tekom današnjega dne.

Po državljanstvih:
Afganistan     31
Egipt               2
Pakistan          1

Obrežje
Pri mejni kontroli na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje so policisti ugotovili, da imajo v postopku osebo, ki jo išče je Interpol Kosova. Voznik osebnega avtomobila, ki ni bil njegova last, se je policistom zdel sumljiv, zato so podrobneje preverili, s kom imajo opravka. Pridržali so ga in odpeljali v takojšnji postopek na sodišče.

Koprivnik in Zameško
V četrtek so policisti na območju Koprivnika in Zameškega med deseto uro dopoldne in četrto uro popoldne prijeli državljana Albanije, 12 državljanov Pakistana in 4 državljane Bangladeša, za katere so ugotovili, da so v državo prišli nezakonito. Pri iskanju oseb so poleg policistov sodelovali tudi službeni psi in policijski helikopter. Še enega državljana Pakistana so prijeli policisti iz Dolenjskih Toplic v bližini Prevol. O tujci so policiste obvestili domačini, ki so mu dali jesti in piti. Črnomaljski policisti so v bližini naselja Obrh pri Dragatušu prijeli tri državljane Alžirije in državljana Libije. Za vse štiri so ugotovili, da so v Slovenijo prišli na nezakoniti način. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Maribor
Na območju Maribora prijeli 8 osem migrantov

Sinoči, malo po 22. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 3 skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse 3 so zavrnili na Hrvaško.

Gruškovje
Danes, malo po 1. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, še na enem priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 2 skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Tudni njiju so zavrnili na Hrvaško.

Danes, okoli 5. ure pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili še 3 skrite tujce in sicer dva državljana sirije in enega Iranca, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Postopki s tujci še potekajo.

Zasegi vozil
Dopoldan so policisti v Portorožu 21-letnemu državljanu Srbije s stalnim prebivališčem v Sloveniji zasegli moped, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Ob 01:53 so policisti v Luciji ustavili 34 letnega državljana Srbije z urejenim prebivališčem v Ljubljani. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.58 mg/l alkohola. Zanj je bilo odrejeno pridržanje, policisti pa bodo napisali še obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti  v obdobju od torka 23. 6. 2020 od 6.00 ure do danes 24. 6. 2020 do 6.00 ure obravnavali 18 oseb. Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 9, PP Koper 7, PPIU KP 1 in PMP Dragonja 1 (vrnjen s strani HVO) . 3 osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, 14 oseb bo vračano tekom dananšnjega dne, 1 oseba (drž. ZDA, ki je bil vrnjen od HVO) pa je bil po postopku izpuščen.

Po državljanstvih:
Irak              7
Turčija         5
Afganistan   4
Maroko        1
ZDA             1

Policisti  PP  Črnomelj  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Vinici  ustavili  osebni  avtomobil  italijanskih  registrskih  oznak.  Med postopkom  je  bilo ugotovljeno, da 29-letni državljan Italije v avtomobilu prevaža  dva  državljana  Pakistana,  ki  sta nezakonito prestopila državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti  PMP  Dobova so v noči na 24. 6. med kontrolo tovornega vlaka, ki je  pripeljal iz Srbije in je prevažal koruzo, v enem izmed vagonov odkrili državljana  Maroka, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v  Slovenijo.  Tujca  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore,  Preloke,  Bojancev  in  Zaloke izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito  prestopili državno mejo. Policijski postopki šestimi državljani Maroka in šestimi državljani Toga še niso zaključeni.

Obrežje: V podvozju slovenskega tovornjaka se je skrival nezakoniti migrant
Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila   slovenskih   registrskih  oznak.

Policisti  so  opravili  pregled tovornega  vozila  in  našli  državljana  Irana, ki se je skrit na podvozju tovornega  vozila poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore in Vavte vasi izsledili in prijeli državljana Egipta in pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od ponedeljka 22. 6. 2020 od 6.00 ure do danes 23. 6. 2020 do 6.00 ure obravnavali 30 oseb. Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 22, PP Kozina 4 in PP Koper 4 . Vse osebe bodo vračane HVO po zaključenih postopkih.

Po državljanstvih:
Afganistan     21
Pakistan           6
Irak                  2
Egipt                1

Že včeraj smo poročali, da je bil za dve osebi odrejen pripor saj, sta nudili pomoč ilegalnim migrantom pri nedovoljenem prehodu državne meje. Gre za 27 in 32 letna državljana Kosova, ki sta z vozilom v Slovenijo pomagala 3 državljanom Kosova. Oba sta bila v nedeljo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

43 tujcev na območju Ljubljane
Med 21. 6. 2020, od 6. ure in 23. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Laz pri Pregradu in Ljubljane, izsledili in prijeli 43 tujcev, državljanov Afganistana, Maroka in Alžirije, so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Obala
Na Obali obravnavali tri ducate ilegalcev; tretjina je zaprosila za azil

V preteklih dneh so policisti v Kopru, Ilirski Bistrici in Piranu obravnavali tri ducate nezakonitih migrantov.

Največ, devet, jih izhaja iz Afganistana, po sedem je Maročanov in Kosovarjev, pol ducata Pakistancev, četverica jih je prišla iz Turčije, dva iz Alžirije in en iz Tunizije. Ducat ilegalcev so namestili v azilni dom, ostale pa bodo vrnili na Hrvaško.

Južna meja
Pritisk na južno mejo: Samo na Dolenjskem policisti ujeli 112 ilegalnih migrantov, od tega 80 Pakistancev

V preteklih dneh so policisti na Dolejskem ujeli 112 ilegalnih migrantov, za nameček pa še Hrvata, ki je prevažal pet turških ilegalcev.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Breg pri Sinjem vrhu, Vrčice, Zilje, Smuka (PP Črnomelj) in Jama pri Dvoru (PP Dolenjske Toplice), med 19. 6. in 22. 6. izsledili in prijeli 107 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 80 državljani Pakistana, 17 državljani Maroka, šestimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Indije še niso zaključeni.

Brežice
V noči na 20. 6. so brežiški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. V postopku so ugotovili, da 32-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 32-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Državljane Turčije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ljubljana
PU Ljubljana: Izsledili in prijeli kar 56 ilegalcev, državljanov Maroka, Afganistana, Tunizije, Pakistana in Alžirije

Med 19. 6. 2020, od 6. ure in 21. 6.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolge vasi, Kočevja, Ribnice, Grosuplja, Velikih Lašč in Ljubljane izsledili in prijeli 56 tujcev, državljanov Maroka, Afganistana, Tunizije, Pakistana in Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Maribor
PU Maribor: Prijeli 14 ilegalcev, državljanov Sirije, Maroka in Pakistana

Policisti PP Podlehnik so včeraj okrog 6. ure v okolici Podlehnika prijeli 8 tujih državljanov in sicer po enega državljana Sirije in Maroka in šest državljanov Pakistana, za katere so policisti ugotovili, da so v Republiko Slovenijo vstopili na nedovoljen način.

Po končanem postopku so 5 tujcev, ki so mladoletni, odpeljali v center za tujce v Logatec, dva polnoletna tujca sta bila vrnjena Hrvaškim varnostnim organom, en tujec pa je zaprosil za mednarodno zaščito.

Koliko je med njimi muslimanov, ni težko ugotoviti, ostaja pa vprašanje, koliko je med njimi islamskih skrajnežev.

image_pdfimage_print