Nemška policija: Število umorov in posilstev s strani migrantov se je drastično povečalo

Sara Kovač

42

Po statističnih podatkih nemške zvezne vlade je bilo lani (2022) 47.923 Nemcev žrtev nasilnih migrantov, eden od najvišjih predstavnikov policijskega sindikata je podatke opisal kot “strašljive”.

Ti podatki izhajajo neposredno iz poročila zvezne kriminalistične policije (BKA) o hudih kaznivih dejanjih tujcev, ki so prišli v državo kot begunci in prosilci za azil. Zaskrbljujoči podatki BKA kažejo 18-odstotno povečanje glede na prejšnje leto. Čeprav tujci predstavljajo precej manjši delež celotnega prebivalstva, okoli 13 odstotkov, zagrešijo ogromno kaznivih dejanj zoper nemške državljane.

Na drugi strani pa je kriminalna dejanja na tujce zagrešilo 12.061 osumljencev z nemškim državljanstvom. Pri tem je treba opozoriti, da Nemci v kriminalni statistiki niso ravno Nemci, poroča Remix. Vsi z nemškim državljanstvom, vključno z na primer Turki ali Maročani, se namreč v statistiki štejejo za Nemce. Torej ni jasno, koliko od teh je bilo Nemcev in koliko tujcev, ki so prejeli nemško državljanstvo ali so otroci prve ali druge generacije priseljencev. Na podlagi trenutnih podatkov je verjetnost, da bodo Nemci napadeni s strani migranta štirikrat večja kot obratno.

BKA med te nasilne zločine uvršča posilstva, napade, umore in rope. 47.923 nemških žrtev so tako razdelili na posebne kategorije, podatki pokažejo, da je 258 Nemcev postalo žrtev umora ali poskusa umora, ki so jih zagrešili priseljenci, pri čemer je 38 teh žrtev umrlo, druge pa so napade preživele. Na drugi strani je bilo 89 priseljencev žrtev zločinov, v katere je bil vpleten najmanj en nemški storilec, pet jih je izgubilo življenje.

Predsednik zveznega policijskega sindikata Heiko Teggatz je dejal, da so podatki o kriminalu, ki kažejo na stopnjo nasilnih kaznivih dejanj, ki jih storijo migranti, “strašljivi”. “Kar so mnogi napovedovali, je zdaj dokazano. Nemčija mora zdaj delovati dosledno in izčrpati vse možnosti za deportacijo takšnih kriminalcev,” je dejal.

V skladu z novim zakonom, ki bi dramatično povečal število migrantov z nemškim državljanstvom, pa se pričakuje, da bo statistika kriminala v državi izkrivljena. Pravzaprav bi bili mnogi od teh tujcev v statistiki kriminala razvrščeni kot “Nemci”, in če bi napadli tujca ali drugega Nemca, bi bili navedeni kot “nemški” osumljenci.

image_pdfimage_print