Preganjanje kristjnov

57

Uganda, 22. marca 2023:

»Vaša cerkev se mora umakniti, ker ne moremo gledati, kako se naši člani spreobračajo v krščanstvo, in biti tiho,« je izjavil šejk Šafi Mukama,ko je ukazal očetu in sinu, naj zapustita njuno cerkev, medtem ko je množica opazovala od zunaj. (morningstarnews.org).

Indonezija, 24.maeca 2023:

»Zahteve za dovoljenje zidati verske zgradbe v Indoneziji so obremenilne in ovirajo ustanovitev takih hiš za kristjane in druge vere… Pogosto se srečujejo z odlaganji ali ostanejo brez odgovora uradnikov. Dobro organizirani radikalni muslimani na tihem mobilizirajo ljudi, da izvajajo pritisk in zastrašujejo verske manjšine.« (morningstarnews.org).

Demokratična republika Kongo, 22. marca 2023:

Kot poročajo Združeni narodi, je naraščajoča negotovost v DR Kongu povzročila, de je bilo 300.000 ljudi pregnanih z njihovih domov. (International Christian Concern).

Sudan, 19. marca 2023:

»Mlada mati, ki je hotela zapustiti islam, je bila zvezana z verigami na svojem domu, podrvžena elektrošokom v psihiatrični bolnišnici in izgubila otroke. Problem se je začel pri njenem muslimanskem možu, ki jo je skušal prisiliti, da bi spremenila svojo odločitev in je zato z verigami vklenil njene noge. Člani njene družine so vsi muslimani in verjamejo, da je duševno bolna, ker verjame v Kristusa. (morninstarnews.org).

Irak, 16. aprila 2023:

Od začetka vojske se je število kristjanov znižalo za 80 odstotkov; od 1,5 milijona je število padla na 250.000. Več kot 300 cerkva je bilo uničenih v napadih teroristov v tem času. Ob 20 obletnici iraške vojske se je treba zavedeti krščaanske resničnosti naše dežele v upanju, da  bo mednarodna skupnost storila kaj, da se ta tragedija neha, preden bo prepozno.« (Natasha Dado v thenationalnews.com).

Egipt, 16. marca 2023:

Divja prodaja koptskih žensk in deklet je neposredna kršitev njihovih osnovnih človekovih pravic. Zločini, storjeni tem ženskam, morajo biti nujno prijavljeni egiptovski vladi, da se konča nekaznovanje ugrabiteljev, njihovih pomagačev in policije, ki noče izpolnjevati svojih dolžnosti. Velika večina teh žensk se nikoli ne vrne k svojim družinam ali prijateljem zaradi policijske brezbrižnosti in korupcije. Veliko družin poroča, da je bila policija vmešana v ugrabljenja, ali pa podkupljena. (copticsolidarity.org).

image_pdfimage_print