Nekaj poročil iz muslimanskega sveta

84

Azerbajdžan, theartnewspaper.com., 15. novembra 2022:

108 srednjeveških in starejših samostanov, cerkva in pokopališč je bilo med leti 1997 in 2011 popolnoma porušenih. Satelitske slike kažejo več kot 700 let star samostan ki je bil porušen, potem pa spet zgrajen kot mošeja.

Mozambik, Zitamar News, 18. novembra 2022. 

»Poostrili bomo vojsko, dokler se ne boste vsi podvrgli islamu. Hočemo vas vse pobiti ali pa biti sami ubiti, ker smo mučenci pred Alahom. Podvrzite se nam torej, ali pa bežite od nas.« Sporočilo na družbenih medijih je bilo naslovljeno na “Mozambiško križarsko vojsko”, ciljalo je pa na kristjane in Jude, katerim je dajalo “tri možnosti: sprejeti islam plačevati poseben davek [jizya], ali pa sprehetu preganjanje brez konca.

Pakistan, The Centre for Legal Aid, Assistance and Settlement, 26. novembra 2022

Brez vsakega obvestila je dala vlada v Islamabadu, glavnem mestu Pakistana, porušiti cerkev in 200 stanovanj kristjanov. Čas je bil natančno izbran: takoj po dragih rušilnih poplavah in tik pred začetkom zime, ki že kaže svoje zobe.

Pakistan, British Asian Christian Association, 27. November 2022

»Tudi kadar policija najde ugrabljeno dekle, je ne vrne njeni družini. Pošljejo jo v žensko pribežališče, ki naj bi bilo pošteno, je pa v resnici skorumpirno. Muslimanski ugrabitelji ali njihovi prijatelji imajo dostop do teh centrov in groze, da bodo ubili dekleta ali njihove družine, če se ne bodo prostovoljno poročile z muslimani. Krščanske otroke v šolah ustrahujejo ali celo pobijajo aradi njihove vere. To krščanskim družinam brani, da bi pošiljali otroke v šole, zato pa odstotek nepismenosti ostaja isti. Uradne šolske knjige karikirajo in demonizirajo kristjane in ostale manjšine.«

Anglija, Daily Mail, 15. decembra 2022

»Hočem sežgati krščanstvo!… Imamo upepeljevalce in holokavst kot Hitler, kar je šola zgodovine… Prisegam pri Alahu, da bomo povzročili zmešnjavo in  pobijali nevernike… Komur to ni všeč, kroglo v glavo, ker nočem niti enega živega človeka, ki je proti šariji.« Tako izjavlja Tarek Namouz, 42-leti lastnik frizerskega salona v Londonu, ki je ob sedmih različnih ptilikah poslal borcem ISISa 25.000 funtov,kar je približno nekaj več kot 28.000 evrov.

image_pdfimage_print