Home Politika Preganjanje kristjanov Iran: stari recepti iz hudičeve kuhinje

Iran: stari recepti iz hudičeve kuhinje

Amir Taheri

Ko to pišemo, imamo imena 385 pobitih protestnikov, med njimi 40 žensk, 32 otrok in 7 varnostnikov. Nadaljnjih 12.500 ljudi je bilo zaprtih kot to poroča statistika Mednarodnega odbora Rdečega križa.

»Ljudje sploh ne verjamejo, kar pravijo naše oblasti,« se pritožuje bivši član Islamskega Majlisa (parlamenta) Masud Pesekian.

Homeinski režim je globoko anahronističen, saj živi v nekem drugem času in nima zveze s sedanjostjo. Baha se, da bo zavzel svet s homeinsko obliko islama, čeprav niti enemu narodu ne pride na misel, da bi to sprejel. In ker homeinski režim živi v nekem drugem času, misli tudi, da živi na nekem drugem planetu.

Vrhovni voditelj se baha s svojo trojno zvezo s Kitajsko in Rusijo, ki “bo končala ameriško vodstvo”. V resnici je pa dejstvo, da niti Kitajska niti Rusija ni pripravljena dati en sam cent v homeinsko beraško culo.

Stari recept iz hudičeve kuhinje kljub vsemu ne bo zadovoljil apetita iranskega ljudstva. Kuhinja je ista, kot glavni kuhar. Tudi sestavine so iste. Toda medtem ko je čarovniški močnik serviran v gostilni “Pri ajatoli”, ga zaželeni gostje z gnusom odklanjajo. Ta podoba prihaja na misel, ko se Islamska republika Iran trudi uničiti zadnji upor ljudstva.

Od svojega začetka pred 43 leti homeinski režim uporablja isti recept z istimi sestavinami, da bi rešil svojo kožo: pobiti stotine, zapreti tisoče, podkupovati vojaške in obrambne sile, uničevati slavne, preganjati novinarje, odvezovati bojevite pse, blatiti agente “sionizma in CIA” in iznajti “secesionistične” oborožene tolpa, ki prihajajo raztrgat Iran in pobijat nedolžne šiite.

Ta recept uporabljajo proti sedanjim protestom, pa ne morejo uničiti plamenov jeze velikega dela iranskega ljudstva, predvsem mladih.

Exit mobile version