10 oktobrskih migrantskih dni

171

2. oktober 2022:

Policisti s postaj Podlehnik in Ormož so v zadnjih 24 urah prijeli 12 državljanov Indije in po enega državljana Alžirije in Pakistana, ki so peš ilegalno prestopili državno mejo.

3. oktober 2022:

Voditelji Madžarske, Srbije in Avstrije so na današnjem tristranskem vrhu o migracijah v Budimpešti razpravljali o trendih in prihodnjih nalogah pri soočanju z vse večjim migracijskim pritiskom. O tem so danes v Bratislavi razpravljali tudi notranji ministri Slovaške, Avstrije, Madžarske in Češke, ki so pozvali k okrepitvi zunanjih meja EU. Potrebno bo pospešiti vračanje migrantov v države izvora.

Pritisk na meje se krepi: samo zadnji konec tedna na območju PU Koper več kot 320 novih ilegalnih migrantov.

4. oktober 2022:

Medtem ko domačini stradajo zaradi inflacije in jim vlada odreka ogrevanje, so migrantski paraziti na toplem in uživajo v odlični hrani.

Sosednje države ukrepajo glede nezakonitih migracij, Sloveniji pa grozi, da bo zaradi nespametne politike Golobove vlade postala migrantski žep?

V zadnjih 24 urah so policisti PU Koper zabeležili novih 59 ilegalnih migrantov, nekoliko manj pa na območju PU Novo mesto.

5. oktober 2022:

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 24-ih urah obravnavali 121 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo. O podrobnostih ne poročajo.

Policisti  PU Novo mesto pa so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Bukošek,  Brezje pri Veliki Dolini, Obrežje) izsledili in prijeli 12  državljanov  Indije, osem državljanov Burundija, pet državljanov Iraka, štiri  državljane  Afganistana,  dva državljana Pakistana in dva državljana Nepala.

6. oktober 2022:

Kar 222 ilegalnih prehodov meje so zabeležili policisti PU Koper v zadnjih 24 urah. Ob tem beležijo tudi primere tihotapcev. Policijska uprava Novo mesto pa je med ilegalnimi migranti zaznala tudi dva Rusa, ki sta očitno pobegnila pred mobilizacijo v svoji državi.

Včeraj ob 10. uri so policisti med Movražem in Gračiščem ustavili osebni avtomobil ford  karavan,  italijanskih  registrskih  tablic,  ki ga je vozil 42-letni državljan Gruzije, v vozilu  pa  je bilo še pet državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Ob  22. uri  so  od Rižane proti Črnemu kalu zaustavljali osebni avtomobil chrysler grand voyager, švedske registracije. Voznik je ustavili vozilo in pobegnil, v  avtomobilu  pa  je  ostalo  osem oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno.  Policisti  so  takoj  postavili  zasede  in  v Stepanih prijeli

28-letnega državljana Iraka, z urejenim statusom begunca v Nemčiji. Ob  2.30 so na Pomjanu prijeli 13 ilegalnih migrantov (12 državljanov Iraka in enega  državljana  Albanije). Z  zbiranjem  obvestil  so  ugotovili, da je bil vodič migrantov 18-letni državljan Albanije.

PU Celje pa poroča, da so včeraj v Trličnem  izsledili  šest  državljanov  Borundija  in  tri državljane  Konga,  ki so ilegalno vstopili v Slovenijo.

Policisti  PU Novo mesto pa so med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice   (Obrežje,   Slovenska  vas,  Rigonce)  izsledili  in  prijeli  56 državljanov   Burundija,  16  državljanov  Konga,  dva  državljana  Rusije, državljana  Maroka in državljana Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Vrhnike  izsledili  in  prijeli  tujca  (drž.  Maroka),  ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Življenje z ilegalci: Migrante vsak dan pobirajo z avtobusi, krajani na Primorskem vse bolj zaskrbljeni. »Prejšnji teden sem se zjutraj zbudil in sem jih imel pred hišo vsaj dvajset,« nam je povedal prebivalec Rakitovca, ki se tako kot njegovi sovaščani že nekaj časa dnevno sooča z množičnim prihodom migrantov. Ko se migranti pojavijo praktično na pragu tamkajšnjih prebivalcev, traja nekaj časa, da jih pride pobrat policija, ki se sicer trudi pri opravljanju svojega dela, vendar pa jih je dejansko premalo za tako veliko število migrantov. Toliko jih je, da jih je treba odpeljati z avtobusi. Vsak dan. Migranti po besedah vaščanov, ki prihode prijavljajo policiji, prihajajo od vsepovsod, iz Indije, Nepala, Pakistana, v prejšnjem mesecu jih je bilo veliko tudi iz Afrike. Očitno dober glas seže v deveto vas in že vsepovsod vedo, da je Slovenija nekakšen raj za migrante – če tega slučajno že prej ne izvejo, pa jih izobrazijo na Hrvaškem.

7. oktober 2022:

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je na Evropski parlament naslovil zahtevo za razpravo na temo avstrijskega nadzora lastnih državnih meja. Gre za pobudo, ki bo zagotovo poslabšala odnose s severno sosedo. Ta je namreč trdno odločena, da bo nadzorovala svoje zunanje meje ne glede na ceneni populizem, ki ga v Sloveniji okrog ilegalnih migracij zganjajo Socialni demokrati in vsakokratni levoliberalni derivati ter skrajna Levica. Socialni demokrati bodo tako raje, kot da bi poskrbeli za nadzor na lastni meji s Hrvaško, skušali prisiliti Avstrijce, da se odrečejo nadzoru na svoji meji s Slovenijo.

10. oktober 2022:

Policisti policijske uprave Koper so v zadnjih dneh odkrili več tihotapcev, ki so prevažali nezakonite migrante. Prijeli so francoskega državljana, državljana Kosova in osumljenca iz okolice Ljubljane. Policijski postopki še potekajo, so sporočili s koprske policijske uprave.

V soboto so policisti na Škofijah ustavili 30-letnega državljana Francije, ki je prevažal štiri državljane Iraka in državljana Afganistana.

V nedeljo ponoči pa so na bencinskem servisu v Šmarjah ustavili osebni avtomobil italijanskih registracij. Vozil ga je 18-letni državljan Kosova, v vozilu je bilo še osem državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Nezakonito je v Slovenijo vstopilo tudi 16 državljanov Iraka, ki so jih v ponedeljek ponoči policisti ustavili na Bivju. Nezakonite migrante je s kombijem prevažal 45-letni voznik iz okolice Ljubljane.

Na Policijski upravi Koper so letos obravnavali 107 kaznivih dejanj nezakonitega prehajanja meje, pri tem so obravnavali 104 osumljene. Skupno so privedli 75 osumljencev in odredili pripor 72 osebam. V zadnjem tednu pa so zaradi omenjenih kaznivih dejanj prijeli 11 osumljencev, devetim so že odredili pripor.

Policisti  so  na  območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu  sicer obravnavali kar  587  ilegalnih prehodov državne meje.

Tudi PU Novo mesto poroča o prijetih tihotapcih. Policisti so namreč med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Dvorcah ustavili osebni avtomobil registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da voznik, državljan Turčije, v vozilu prevaža štiri državljane Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. Zasegli so mu tudi avtomobil s katerim je prevažal tujce. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti omenjene policijske uprave so sicer na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Stara vas, Čatež ob Savi, Brezje pri Veliki Dolini, Jesenice) izsledili in prijeli 37 državljanov Indije, 21 državljanov Burundija, 13 državljanov Konga, deset državljanov Pakistana, osem državljanov Rusije, štiri državljane Bangladeš, dva državljana Turčije in državljana Afganistana.

To je samo rezultat desetih dni, oktober jih ima pa 31. Ni si težko predstavljati posledic brezglave politike te, prav tako, brezglave vlade.

image_pdfimage_print