Kristjani so brez pravic v svoji deželi

Raymond Ibrahim

68

Ali Harbi, 25-letni musliman po izvoru iz Somalije, je z nožem večkrat zabodel 69-letnega Angleža Sir Davida Amessa, ki je kmalu zatem umrl. 

»S kristjani ravnajo kot z muslimanskimi sužnji… Nimajo pravic, nimajo dostojanstva in nimajo zaščite v tej deželi. Splošni družbeni sistem temelji na verskem sovraštvu do kristjanov in ostalih manjšin,« je zapisal krajevni branilec človekovih pravic, Asif Muniwar v International Christian Concern, Pakistan.

»Trije krščanski delavci so umrli potem ko je muslimanska rešilna posadka odklonila reševanje, češ da so ‘obredno nečisti’. Problem se je začel, ko je muslimanski delodajalec z grožnjami silil delavca pri kanalizaciji, 33-letnega Mihaela Masiha, češ da ga bo odpustil, če ne bo zlezel v visoko strupen kanal brez vsake osebne zaščite in maske… Reševalna posadka je prišla do vhoda v kanal v desetih minutah, ko pa so pogledali v cev in so videli moža, so odklonili reševaje. To pa zato, ker je bil choorah (čistilec umazanije) in bi ovzročil, da bi muslimani postali nečisti.« – British Asian Christian Association, Pakistan.

»Več trgovin je prenehalo delovati, ker so jih zažgali. Church of Christ in All Nation (COCIN) je bila prav tako požgana. V mnogih hišah so podtaknili požar. Pobijali so bike na farmah.« Neka priča je povedala, da do bili morilci oblečeni v nigerijske vojaške obleke in so vozili dva vojaška kombija.« – International Christian Concern, ki ga je ameriški državni tajnik Antony Blinken pravkar umaknil iz liste “Countries of Particular Concern”, Nigerija, ki ga je  

»Pastirji so se vrnili in ustrelili dr. Habila Solomon, zdravnika, ki je bil tudi krščanski pastor. Zaradi njega je mnogo ljudi upalo. V času svojega misijonskega delovanja je poskrbel za pitno vodo, zavetišča, prosto šolanje in hrano za reveže. Zastonj je zdravil tudi pastirje in njjihove družine.« – Morning Star News,  Nigerija.

»Zdi se, da je nigerijska vlada nesposobno ali pa noče ustaviti to naraščajočo moritev. V Nigeriji je bilo leta 2020 ubitih več kristjanov kakor na vsem Bližnjem vzhodu. Če ne bomo razglašali, kaj se dogaja, bo Nigerija nezadržno šla v genocid.« – Bivši ameriški podtajnik za vzgojo, Gary L. Bauer, ki je imenoval Nigerijo “morišče kristjanov”.                          

»Moj križec je bil z menoj 40 let. Je del mene, moje vere in nikoli ni bil vzrok kake škode. V tej bolnišici do člani vodstva, ki gredo v mošejo štirikrat na dan in nihče jim nič ne reče. Hindujke nosijo rdeče zapestnice, muslimanke so oblečene v gledališču v hijab. Samo moj križec okoli vratu je bil tako nevaren, da mi ni več dovoljeno poravljati svoje delo.« – Medicinska sestra Mary Onuoha, ki je bežala iz Ugande v Anglijo zaradi verske svobode; Daily Mail, Anglija.

image_pdfimage_print