1

Vendar enkrat nasprotna dobra novica

Iz Dake, glavnega mesta Bangladeša, 15. januarja 2021:

Devet islamističnih borcev se je včeraj odpovedalo oboroženim spopadom in so se vrnili k svojim družinam. Končali so program “deradikalizacije”, ki ga nudi državni protiteroristični Bataljon hitrega delovanja. Šest dosedanjih radikalnih muslimanov je pripadalo organizaciji “Jamaat-ul Mujahedeen Bangladesh”, ostali pa “Ansar-al-Islam”. Za začetek novega življenja so prejeli od vlade določeno vsoto denarja in vzgojno pomoč. Notranji minister Asaduzzaman Khan Kamal se je udeležil slovesnosti, s katero so se bivši nasilneži vrnili k lastnim družinskim članom. Obsodil je islamistične skupine, ki so krive “pobijanja vernikov manjšinskih ver”. Kamal je poudaril, da tako državne oblasti kot večina prebivalstva nima nobene strpnosti do fundamentalizma.

Radikalni oddelki so se začeli v Bangladešu množiti leta 2004. Mnogi borci so bili prevzgojeni in indoktrinirani na Bližnjem vzhodu. Najbolj krvav napad so izvedli 1. junija 2016, ko so napadli Guishan Cafè v Daki; takrat j umrlo 29 ljudi, med njimi 9 tujcev.

Abida, Jannat Asma, ena od bivših militantnih islamist, pripoveduje v svoji zgodbi, da ji je žal, da je “ubrala napačno pot”. Radikalizirala se je, ko se je poročila z nekim fundamentalistom na univerzi. Od tedaj je bilo njeno življenje en sam beg, ne da bi se mogla udeleževati kake socialne dejavnosti. Hoče se vrniti v normalnost in vabi svojega moža in vse militantne islamiste, naj store enako.

Shaon Muntaha Ibn Shawkat iz iste skupine je ugotovil, da z nasiljem ni mogoče pridobiti src ljudi. Radikaliziral se je po internetu in zvabil tudi svojo družino: »Leta in leta nas je preganjala policija. Militantnost je uničevala življenje moje žene in otrok. Od danes se bodo stvari spremenile in boril se bom proti fundamentalizmu.«

Objavljeno 17. januarja na www.asia.news

Komentar AM:

Morda je to le drobna lučka v poplavi islamistične teme, pa vendar upajmo, da se bo širila s svetlobno hitrostjo.
Slovenija maltretira migrante??

Ob stlanih očitkih slovenskih levičarjev, kako država slabo postopa z migranti,objavljamo dva zapisa. Prvega je posredoval Ivan Šokić in je bil objavljen v Slovenski novicah.

V torek, 28. julija 2020 popoldne, so policisti v Centru za tujce v Postojni obravnavali incident, do katerega je prišlo, ko sta državljana Alžirije in Maroka splezala na enega od bivalnih kontejnerjev in protestirala proti odločitvi o omejitvi gibanja v Centru za tujce. Alžirec si je pri tem sam zadal rane, a mu je bila takoj zagotovljena tako zdravniška kot psihosocialna pomoč, so sporočili z Generalne policijske uprave.

S policije so sporočili, da je bilo v petek, 31. avgusta 2020, v azilnem centru v Postojni nastanjenih 143 državljanov tretjih držav. »Skupna kapaciteta Centra za tujce je 250 oseb, zato je težko razumeti očitke o prenatrpanosti in slabih razmerah, je pa način nastanitev prilagojen preprečevanju širjenja virusa,« so sporočili iz GPU.

Vsem migrantom v azilnem centru je zagotovljena »še psihosocialna oskrba, zdravstvena oskrba in druga potrebna oskrba, ki je lahko različna glede na individualnost primera,« so še zapisali v odzivu na poročanje Nova24TV o uporu ilegalnih migrantov v Postojni, kjer naj bi več dni protestirali proti deportacijam.

Migranti so po vsem sodeč deležni boljše obravnave kot marsikateri slovenski državljan. Če se poškoduje Slovenec, lahko več ur čaka v čakalnici kliničnega centra, če se v pridržanju sam poškoduje ilegalni migrant, mu je nemudoma zagotovljena ne samo zdravniška, temveč tudi vsa druga potrebna oskrba.

Dve tretjini zaprosili za azil
Na policiji so zavrnili očitke, da migrantom ni omogočena pravna pomoč ali dana možnost za podajo prošnje za mednarodno zaščito. Poudarili so, da je bilo v azilnem centru v petek, 31. julija, 101 tujcev, ki so izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito. Policija take namere posreduje Centru za tujce v prevod in kasneje Ministrstvu za notranje zadeve v nadaljnji postopek. »Do dokončne rešitve postopka za mednarodno zaščito policija tujce ne vrača.«

Na policiji so poudarili, da sami niso pristojni za odločanje o omejitvi gibanja prosilcem za mednarodno zaščito. Migranti lahko v azilnem centru celo sprejemajo obiske. Le v času koronakrize so ti obiski omejeni na tiste, ki so nujni za reševanje postopkovnih zadev glede mednarodne zaščite in vračanja.

»Center oz. njihovi uslužbenci s posamezniki vodijo individualne postopke. V kolikor se v postopku ugotovi, da obstajajo zadržki za vračanje, se to upošteva in postopek vračanja prekine. V kolikor zadržkov ni, policijski inšpektorji in ostali sodelavci v centru izvedejo vse potrebno, da se izvrši odločba o vrnitvi oz. da se državljana tretje države vrne v državo izvora oz. v državo iz katere je prišel v Slovenijo.«

Vsi tujci so po trditvah policije ob sprejemu v azilni center seznanjeni z nadaljnjimi z zakonom določenimi postopki, ki obsegajo vračanje na podlagi dvostranskih sporazumov v sosednje države od koder so nezakonito prišli v Slovenijo, vračanje v državo izvora ali v drugo državo, ki jih je pripravljena sprejeti in možnostjo podaje prošnje za mednarodno zaščito.

»Vsi postopki s prosilci za mednarodno zaščito potekajo v skladu z nacionalno in evropsko zakonodajo ter mednarodnimi konvencijami,« so pojasnili na MNZ.

Tako ne držijo trditve, da bi ilegalni migranti nastanjeni v azilnem centru v Postojni prebivali v nehumanih razmerah. Edino pravilno je, da se ilegalne migrante, ki so po balkanski poti nezakonito vstopili v Slovenijo, vrne nazaj na Hrvaško in naprej v Bosno in Hercegovino. Še bolje bi bilo, da so deportirani nazaj v države izvora. Do takrat pa lahko samo upamo, da bo tudi Slovenija dodana na seznam za migrante ne-varnih držav, s čimer bi se lahko hitro rešili vseh tegob in nevarnosti, ki jih s seboj prinaša nekontrolirana migracija.

Drugo poročilo je posredoval državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler. Tudi ta je bil objavljen v Slovenskih novicah.

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler je nenapovedano obiskal center za tujce v Postojni po tem, ko je vse več nevladnih organizacij opozarjalo na nevzdržne razmere in kršitve pravic tam nastanjenih ljudi.

Kangler je na twitterju zapisal, da se je med drugim pozanimal o tedenskem jedilniku za nastanjene v centru in objavil fotografijo jedilnika. Pri tem je nadomestno predsednico SD Tanjo Fajon in poslanca Matjža Nemca povabil tja na kosilo in ju nekoliko posmehljivo vprašal, ali je jedilnik kaj slabši kot v dragih bruseljskih restavracijah.

Kot primer navajamo jedilnik za soboto, 22. avgusta 2020:

Zajtrk: kruh z margarino in medom, mleko, melona. Kosilo: gobova juha, piščančji filet na žaru z zelenjavno omako, krompir, mešana solata. Večerja: Zelenjavna rižota, kruh, čaj.

Drugi dnevi imajo podoben jedilnik.

Komentar AM:

Vsekakor bi bil marsikateri slovenski upokojenec, ki je vse življenje trdo delal in mu ni niti na misel prišlo, da bi nezakonito prečkal kako državno mejo, srečen, če bi si lako privoščil tako hrano. Tudi to je potrdilo, da vsa slovenska levica temelji na laži in obrekovanju in ji ni verjeti niti toliko, kolikor je za nohtom črnega.
Poznavalec islama o trenutni situaciji v Evropi: Islam se ne more civilizirati, integrirati, asimilirati in je skupen anarholevičarstvu!

Avtorica je zbrala in objavila izkušnje novinarja, pisateja in popotnika Gregorja Preaca. Ob njih postanejo jasni vzroki vseh problemov, ki se pojavljajo ob soočanju z muslimani in islamisti ob njihovem množičnem prodiranju v Evropo z vsem nasiljem, ki sledi. Ugotovitve lahko preberete TUKAJ

Komentar AM:

Že dosedanje izkušnje so pokazale, da je sobivanje z muslimani v Evopi nemogoče. Očitno je, da je sedanja politika Evrope v tem oziru popolnoma zgrešena, vendar se je bati, da se bodo tako imenovani “ljubitelji muslimanov” tega zavedeli šele, ko bo prepozno. Predvsem pa se morajo tisti levičarji, ki v njih vidijo svoje bodoče volilce, zvedati, da bodo njim najprej porezali glave, ko bodo za to dovolj močni.
Muslimansko pravo in morala

V Karachiju v Pakistanu je 13. oktobra 2020 44-letni Ali Azhar iz njenega doma ugrabil 13-letno Arzoo Raja. Ko jo je njena družina iskala, je policija izjavila, da je prejela poročne dokumente, da je dekle bill staro 18 let in da se je spreobrnila v islam da bi se poročila s svojim 44 let starim ugrabiteljem. Vrhovno sodišče v Karachiju ja to poroko poveljavilo, dekletova oče in mati sta pa izgubila službo, ker sta jo iskala.

Kaj sledi iz tega? Takšna je “religija miru”, za kakršno islam razglašajo muslimani. Njim je dovoljeno vse, drugovercem nič. Njihova miselnost v 21. stoletju je slabša od fevdalne miselnosti evropskega srednjega veka. Njihovo načelo je: “Če nimaš, pa vzameš, kjer je, saj mi vse pripada”. Če ti tvoj profesor ni všeč, mu pa odrežeš glavo, kot se je to nedavno zgodilo v Franciji.

Vse to se že dogaja v Evropi. Za nekaj podobnega gre tudi v Sloveniji. Dokler so muslimani v manjšini v primerjavi z avtohtonimi prebivalci, si ne upajo kaj dosti, saj so v bistvu strahopetni in so korajžni samo, kadar jih je deset proti enemu, kar je pogruntal že Karl May v svojih zgodbah o Kara ben Nemsiju v severni Afriki in zahodni Aziji. To velja še posebej za Slovenijo, kjer jim strežejo tako da vsak stane mesečno več kot 1.900 €, kar si od Slovencev lahko privoščijo samo tisti komunisti, ki so nakradli dosti denarja in še ropajo državni proračun. Zato ni čudno, da so ravno “levičarji”, ki so dediči komunizma, tako naklonjeni muslimanskim nezakonitim migrantom, saj so se vedno držali in se še držijo načela, da jim vse pripada in da pač vzamejo, kjer je, če nimajo. Tudi njihova sodišča so ravnala in še ravnajo kot muslimanska: “Sudija tuži, sudija sudi”.

Čas je, da se Evropa zbudi, se zave, da muslimani, ki se nočejo integrirati v evropsko družbo in miselnost, v Evropi nimajo kaj iskati, in da seveda začne temu primerno ravnati.

Dodatek: 3. novembra je prišla novica, da je Vrhovno sodišče svojo zgoraj omenjeno sodbo spremenilo za 180°, priznalo dekletovo mladoletnost, ki so jo starši dokazali z rojstnim listom, vrnilo dekle staršem in zaprlo ugrabitelja. Sodišče je krivdo zvalilo na policijo, češ da ni posredovala vseh podatkov. Pravi vzrok pa je bilo verjetno krščansko in muslimansko javno mnenje.
Nemško sodišče: v Evropi veljajo evropske navade

Muslimanski zdravnik Libanonec, ki je v Nemčiji zakonito živel od leta 2002, se leta 2010 poročil s Sirko, leta 2012 pa vložil prošnjo za pridobitev državljanstva, je, po poročanju Daily Maila, padel na zadnji stopnički pred svojim ciljem. Medtem ko je preskus, ki je zahteval prisego, da se odpoveduje ekstremizmu, opravil, se je spotaknil na zadnji prepreki, ki to za Evropejce sploh ne bi bila: moral bi seči v roko ženski, ki bi mu predala potrdilo o prejetem državljanstvu. Zavrnil je, oblasti pa so zavrnile njegovo prošnjo, ki je bila pred tem že ugodno rešena.

Sodišče v Manheimu je svojo odločitev utemeljilo s tem, da je njegova zavrnitev izraz nesposobnosti integracije v nemško družbo, kjer so ženske in moški enakovredni, tovrstnega “salafističnega pogleda na odnos med moškimi in ženskami” pa ne to sodišče ne nemška družba nasploh ne podpirata.

Libanonec se je sicer zgovarjal na to, da se je od leta 2018 prenehal rokovati nasploh, kar pa je sodišče zavrnilo, ker je to prepoznalo kot taktiko za istočasno pridobivanje državljanstva in ohranjanje skrajnih islamističnih običajev. Rokovanje je del evropske kulture pozdravljanja in poslavljanja, kjer se ne sme diskriminirati. Libanonec se na odločitev sodišča še vedno lahko pritoži na sodišče na višji, državni ravni.
Definitivno niso normalni: Kljub brezplačni prehrani, strehi nad glavo in žepnini, člani Levice migrantski center označuje za koncentracijsko taborišče!

Parlamentarna stranka Levica je preko družabnega omrežja Twitter izrazila podporo protestom, kjer se zavzemajo za nezakonite migrante, nastanjene v Centru za tujce v Postojni. V stranki zahtevajo zaprtje centra, ki ga tako kot nevladniki, ki so se protesta udeležili, označujejo za koncentracijsko taborišče, čeprav ta nastanjenim nudi brezplačno hrano, streho nad glavo in žepnino. Ob vsem tem bi morali v Levici obiskati komunistično taborišče Goli otok, ki so ga ustanovili njihovi predniki in takratne razmere primerjati z razmerami, v katerih živijo ilegalni migranti. Ali še huje, obiščejo naj sovjetske gulage, kjer so vzorniki Levice masovno pobijali ter stradali politične nasprotnike.

Glede na to, da marsikateri Slovenec z družino živi v slabših pogojih in se le stežka prebija skozi življenje, je težko razumeti, kako lahko člani stranke Levica ustanovo, ki nudi brezplačno zavetje nezakonitim migrantom, primerja s taboriščem. Še posebej ob dejstvu, da so bila koncentracijska taborišča v totalitarnih časih namenjena prevzgoji oziroma kaznovanju s prisilnim delom in izvajanjem telesne in psihične kazni. Ker je zaradi nezadostne hrane in mučenja umrlo veliko ljudi, ki so bili tako ali drugače nezaželeni za tedanjo vladajočo garnituro, je vse skupaj še toliko bolj neokusno.

Levica je v okviru svojega poziva uvodoma izpostavila, kako naj bi bili prestreženi migranti v center nastanjeni, brez kakršnekoli zakonske podlage ter da se jim otežuje vlaganje prošenj za azil. “Več sto zaprtih prosilcev za azil, med njimi tudi mladoletniki, je nameščenih v 20 kontejnerjih znotraj opuščene industrijske hale, brez oken, v skrajno neprimernih pogojih. Na sto oseb je na voljo le dvoje stranišč, higienske razmere nevzdržne, ujetniki brez ustrezne zdravstvene oskrbe. Taborišče je pod strogim nadzorom policije, na vse vhode v objekt so nameščene kovinske rešetke, skoznje migranti dobijo hrano. Center za tujce je dobesedno zapor, namenjen pridržanju in omejitvi gibanja tujcev, le pogoji za bivanje so veliko slabši in pod standardi, ki so določeni za zapore,” navajajo.

V pozivu so v stranki kritični, ker novinarjem ni dovoljen vstop. Še posebej problematično pa se jim zdi, da morajo ves čas preživeti v centru, ki so ga označili tudi kot postojnski pekel,  saj se ne smejo prosto gibati. “Zato so se zaporniki zaradi katastrofalnih razmer zatekli v gladovno stavko, ki jo je policija razgnala z vstopom v hangar s policijskimi psi. Varuh in specializirano državno tožilstvo se ne odzivata, varuh je obiskal center enkrat. Upravno sodišče redno od enega primera do drugega ugotavlja nezakonitost pridržanja.” Levica je prepričana, da Hrvaška ogroža številna življenja, zato nasprotujejo izgonu migrantov v to državo. “Slovenija je kot članica vojaških in gospodarskih struktur imperialističnih držav soodgovorna za krizna žarišča, državljanske vojne in globalno neenakost, ki begunce silijo k begu od doma. Najmanj, kar lahko zahtevamo, je, da naša država deluje v skladu s humanitarnim in mednarodnim pravom, ki naj bi mu bila zavezana!”, je prepričan Luka Mesec s somišljeniki iz Levice.

Na voljo imajo pravno varstvo, zdravniško oskrbo in psihosocialno pomoč
V luči očitkov s strani nevladnikov iz organizacije Delovna skupina za azil in stranke Levica je potrebno še izpostaviti stališče policije, ki zavrača vse očitke. Poudarjajo, da so vsi postopki v skladu z nacionalno in evropsko zakonodajo ter mednarodnimi konvencijami. Prav tako ne drži, da so migranti nameščeni brez odločb. “Vsi nastanjeni tujci imajo izdane odločbe o nastanitvi na podlagi zakona o tujcih ali pa s sklepom odrejeno omejitev gibanja na podlagi zakona o mednarodni zaščiti,” so navedli za STA in ob tem dodali, da vedno upoštevajo postopkovno ugotovljene zadržke za vrnitev osebe. Migranti imajo zagotovljeno tako pravno varstvo, kot tudi oskrbo zdravnika in psihosocialno pomoč.

V centru gladovna stavka ne poteka, so še poudarili in ob tem dodali, da se nestrinjanje s postopki ali nastanitvijo izražajo le občasno. Prav tako so zavrgli očitek, da hrane migrantom nikakor ne razdeljujejo preko rešetk. Sicer pa to onemogoča tudi razdalja med rešetkami, ki je premajhna zaradi same velikosti embalaže s hrano. Glede na to, da je v centru v bližini Postojne trenutno nameščenih 93 migrantov, kapacitete pa omogočajo namestitev 180 ljudi in 84 oseb v bivalnih kontejnerjih, so očitki na račun prenatrpanosti, še toliko bolj brez osnove.

Človeku, ki potrebuje pomoč je seveda potrebno pomagati. Trditi, da so migranti nastanjeni v koncentracijskem taborišču, ko med drugim prejemajo tri obroke na dan, je nesprejemljivo in žaljivo do tistih, ki kljub delu, vsakodnevno živijo v pomanjkanju. Povsem skregano z zdravo logiko pa je prepričanje, da nekateri kljub nezakonitemu vstopu v državo pričakujejo hotelsko oskrbo in povrhu še pravico do prostega gibanja. Konec koncev si tudi mi ne moremo, kar izmisliti, da bi radi živeli v eni izmed skandinavski držav, zaprositi za azil, povrhu vsega pa še pričakovati, da nas bodo nosili po rokah.

Objavljeno na NOVA24TV
»Z vami je konec!« Naraščanje turške vojske proti kristjanom

Muslimansko nasilje do kristjanov je v Turčiji že v preteklosti zelo naraščalo. V božičnem času 2011 je bil razkrit načrt zajetne skupina al-Kaide bombardirati “vse cerkve v Ankari”. Pred božičem 2015 je Islamska država izrekla smrtne grožnje najmanj dvajsetim protestantskim cerkvam in opozorila, da »nas koranske zapovedi … silijo naj pokoljemo odpadnike, kot ste vi.« 

Kot so obširno poročali, je leta 2017 vstopil nek revolveraš, oblečen v “Santa Claus” (ameriška varianta Božička in Dedka Mraza) v neki istanbulski nočni klub med novoletnim praznovanjem in pobil 39 ljudi. Islamska država je. pozneje izjavila: »Junaški vojak kalifata je napadel razvpiti nočni klub, kjer so kristjani praznovali svoj poganski praznik.« V poznejši izjavi so kritizirali turško vlado, češ da je “služabnik križa”.

V nekoč laični Turčiji je prišlo tako daleč, da sovraštvo do kristjanov preveva vso družbo. – od povprečnega muslimanskega državljana do najvišjih plasti vlade. Primerov je dosti, navajamo pa dva najbolj pogosta; klanje kristjanov in napad na njihove cerkve. 

sLeta 2009 je skupina mladih Turkov – med njimi tudi sin nekega župana – vdrla v prostore Družbe za širjenje Svetega pisma v Malatyi. Zvezali so tri krščenske. uslužbence, jih mučili ure dolgo in končno umorili. Eden od obtoženih Turkov je izjavil: »Tega nismo storili za nas same, ampak za našo vero.« Pozneje so bili izpuščeni zaradi tehničnih problemov.

Leta 2012 je bila 85-letna Armenka zabodena v svojem istanbulskem stanovanju. Da ne bi bilo nobenega dvoma o vzroku, je morilec vrezal križ v njeno golo truplo. Poročilo pove, da je bil ta napad pêti na starejše v zadnjih dveh mesecih.

Leta 2019 je bil 86-letni Grk najden umorjen z zvezanimi rokami in nogami. Poročilo pove, da je bil mučen.

Pozno leta 2019 je 16-letni muslimanski smrkavec korejskega kristjana zabodel večkrat v srce; 41-letni mož in oče je v kratkem umrl.

Še več kot umorjenih kristjanov je napadov na njihove cerkve.

Leta 2014 je v Istanbulu številna banda muslimanov prekinila krstni obred. Vdrli so v cerkev kričeč kvante, eden pa je grozil z nožem navzočim. »Ni bilo prvič, pa tudi ne zadnjič,« je povedal eden od kristjanov.

Leta 2015 je nek musliman med kričanjem “Allahu akbar” in “Maščevanje za mošejo Al-Aqsa” vrgel Molotov koktajl v istanbulsko pravoslavno cerkev Aya Triada (sv. Trojica) in zažgal en del. V nekem drugem napadu so ptirje Turki, kričeč “Allahu akbar” napadli in brcali v vrata cerkve Agape na področju Črnega morja. Po besedah napadenega pastorja so hoteli noter in napasti še kako drugače.

Leta 2015 so grozili nič manj kot 15 cerkvam češ da “zanikajo Alaha”.“Izprijeni neverniki, blizu je čas, ko vam bomo zlomili vrat; Alahu slava. in čast” piše v eni izmed groženj. »Grožnje niso nič novega za protestantsko skupnost, ki živi v tej deželi in hoče tukaj vzgajati svoje otroke,« so komentirali cerkveni voditelji.

Ko je nek moški začel streljati v cerkvi sv. Marije v Trabzonu leta 2018, je bil to zadnji od pogostih napadov v tej cerkvi. Teden dni prej so vrgli na cerkveni vrt doma narejeno bombo, leta 2016 so muslimani, kričeč “Allahu akbar” s kovaškimi kladivi poškodovali cerkev, leta 2011 so cerkvi grozili zaradi vidnega križa in leta 2006 je bil njen duhovnik Andrea Santoro ustreljen med službo Božjo.

Groziti cerkvam in poškodovati jih je kar splošno. Zgodaj 2019 so bili sovražni napisi – med njimi “Z vami je konec” – najdeni na armenski cerkvi Svete Božje Matere v Istanbulu. Kot komentar je nek armenski aktivist tvitnil: »Vsako leto so naše cerkve in sinagoge deležne kupa sovražnih napadov.«

Pozno leta 2019 je neki moški med vpitjem izmišljotin in fizičnim nasiljem proti kristjanom v cerkvi sv.Pavla v Antalyi rekel, “da bi zanj bilo veliko veselje uničenje vseh kristjanov, saj v njih vidi neko obliko zajedalstva Turčije”.

Nek moški je 8. marca 2020 poskusil zažgati Surp Adsvadzadzin Armensko cerkev v Istanbulu, ki je bila že pogosto napadena s sovraštva polnimi grafiti in drugimi oblikami onečaščenja.

Nedavno, 8. maja 2020, je v Istanbulu nek moški skušal zažgati neko cerkev, ki je bila že večkrat napadena s sovražnimi napisi in drugimi onečaščenji.

Poleg groženj in napadov na cerkve imajo turške oblasti moč, da jih preprosto zaplenijo ali zapro. V nekem primeru je policijo, podobno prej omenjenim nasilnikom, prekinila krsti obred, ko je vdla in zaprla neko neavtorizirano cerkev. Poročilo pravi: »V Turčiji ni poti za legalizacijo cerkve.«

Kadar napadalci ne najdejo drugega vzroka, se zatečejo v druge oblike preganjanja. V neke jasnem poskusu uničiti spletno navzočnost najmanj ene cerkve, so jo enostavno razglasili za “pornografsko” in jo blokirali. »Pri naših visokih moralnih standardih je to prava sramota,« je izjavil cerkveni predstavnik.

Dodatno spreminjajo v mošeje prastare cerkve, ki so stoletja starejše od islama, vključno samostan Studious, najstarejše svetišče v Mali Aziji, ki je nastalo tisoč let pred muslimanskim zavzetjem v 14. stoletju. Po prepovedi liturgije v samostanu Sumela, ki je nastal leta 386, torej tisoč let, preden je Mala Azija postala “Turčija” in po nedavni Erdoganovi spremembi starokrščanske bazilike Sv. Modrosti v Istanbulu v mošejo, eno izmed poročil pravi: »Te samovoljne spremembe so ponoven dokaz. da je krščanstvo v Turčiji drugorazredno.« Še posebej to velja, če upoštevamo, da so v desetih letih zgradili 9.000 mošej.

Sovraštvo do kristjanov je v Turčiji doseglo točko, ko so “neverniki” preganjani še po smrti. Napadi na krščanska pokopališča naraščajo, tako da se morajo kristjani spraševati: »Ali so zdaj na vrsti naši rajni?« Po poročilu od marca 2020 je bilo zgolj na enem od krščanskih pokopališč v Ankari od 72 nagrobnih kamnov 20 uničenih. V nekem drugem nedavnem primeru so onečaščevalci polomili križ na grobu umrle kristjanke., nekaj dni prej pa so motili njen cerkveni pogreb z vpitjem “Allahu akbar”.

Kaj je torej za vsemi temi napadi na vsakogar in vse, kar je krščansko – ljudi, zgradbe, celo grobove. Odgovor nekega novinarja v Turčiji je: “okolje sovraštva”.

»Toda to sovraštva polno okolje ni vzniknilo iz nič. Semena tega sovraštva sejejo od začetka osnovne šole preko knjig, ki jih tiska ministrstvo za Narodno vzgojo, ki predstavlja kristjane kot sovražnike in izdajalce. Indoktrinacija se nadaljuje preko časopisov in televizijskih kanalov skupno z državno politiko. Seveda gvori v mošejah in klepeti v kavarnah še podpihujejo to sovraštvo.«

Z drugimi besedami: nekoč “laični” Turki so zdaj vzgojeni v sovraštvu do kristjanov.

Vse to pa še ni dovolj, da Islamska država ne bi obtoževala Turčije, da je “služabnica križa”.

Se je potem čuditi, da tako imenovani “radikalni” muslimani – med 63 in 287 milijonov muslimanov podpira Islamsko državo v kar enajstih narodih – gledajo na to kot na “pravilen” postopek s kristjani.

Komentar AM:

Ponoven dokaz, da pri islamu ne gre za religijo, verstvo, ampak za ideologijo, ki se skriva za krinko religije. Njen namen: s silo osvojiti ves svet. Tudi druge vere imajo isti cilj: razširiti se po vsem svetu, vendar ne s silo. Imam vtis, da je to doumel tudi Atatürk v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ki je iz Turčije naredil “laično ” državo in ji s tem omogočil nesluten napredek. Sedanji predsednik Erdogan se vrača nazaj, v čase sultanov. Ni verjetno, da bi si v dogledni prihodnosti vzdel tudi naziv sultana namesto predsednika, kar pa ni bistveno, saj si je že tako prilastil sultansko oblast. Tudi širjenje z nasiljem je danes še kako prisotno – kar poglejmo, kaj se dogaja v Evropi, kamor je navalilo na deset tisoče migrantov, večinoma muslimanov. To niso nikakršni begunci, ampak priseljenci, ki jih ni mogoče primerjati z evropskimi izseljenci v Ameriko v prejšnjem stoletju in še prej. Ti so šli čez mejo v novo domovino legalno skozi vse predpisane postopke, nemudoma so se lotili dela, da niso bilii v breme novi domovini, podrejali so se vsem tamkajšnjim predpisom in niso nikdar zahtevali kakih posebnih pravic ali celo sodišč. Ustanavljali so svoja društva, vendar v skladu z ameriško zakonodajo, ustanavljali so svoje župnije, vendar v skladu z navadami Cerkve v Ameriki. Pa primerjajmo to z današnjimi migranti v Evropi. Razlika je očitna.

Osvojiti svet z nasiljem in po ilegalni poti: tega ne slišimo prvič. Mussolini in Hitler sta bila skromnejša, šele komunizem je hotel osvojiti ves svet. Pa je propadel, čeprav ne povsod in tudi pri nas še občasno poskuša s svojimi metodami laži in obrekovanja, ker mu nasilje ni več dostopno. In tako smo lahko prepričani, da bo propadla tudi ideologija, ki se skriva za islamom, vendar samo v povratku v krščanstvo, saj edino zanj velja Kristusova napoved o peklenskih vratih, ki ne bodo zmagala.

Povzeto po Gatestone Institute
Ilegalne migracije na območju Republike Slovenije

Podatki, ki jih je objavila Uprava uniformirane policije se nanašajo na razdobje od 1. janarja do 30. junija 2020.

Ilegalni prehodi po državljanstvu:

Maroko 1.281; Pakistan 1.264; Afganistan 719; Alžirija 387; Hrvaška 226; Irak 180; Bangladeš 173; Egipt 155; Sirija 121; Iran 81; ostali 402.

Letos je 1.766 ilegalnih migrantov izrazilo namero podati prošnjo za mednarodno zaščito. Med njimi je bilo izrazito največ državljanov Maroka. Od lani se je število zmanjšalo za 19,5% in to predvsem zaradi zmanjšanja števila državljanov Alžirije, katerim pot čez Zahodni Balkan ni več tako ustrezna kot prej.

Število ilegalnih prehodov se je začelo strmo povečevati:

januarja 615, februarja 563, marca 658, aprila 565, maja 903, junija 1.689.

Nedovoljeni vstopi na notranjih mejah:

Policisti so v notranjosti države oziroma pri izstopu na zunanji meji ugotovili 285 kršitev, ko so tujci na notranjih mejah v Republiko Slovenijo vstopili brez ustreznih potnih listin ali brez potrebnih dovoljenj (dovoljenje za prebivanje ali vizum). Število se je od enakega obdobja leta 2019 zmanjšalo za 22,1%. Glavni razlog je omejitev potovanj zaradi preprečevanja širjenja virusa Covid-19. Kršitve po državljanstvu:

Moldavija 39; Albanija 34; Ukrajina 28; Kosovo 18; Kitajska 16; ostali 150

Zavrnitve vstopa v Republiko Slovenijo na mejnih prehodih  po državljanstvu:

BiH 588; Albanija 372; Srbija 343; Severna Makedonija 152; Kosovo 123; Afganistan 119; druge države 209. Skupaj 1.906.

Nedovoljeno prebivanje:

Zaradi nedovoljenega prebivanja na območju Republike Slovenije ali drugih držav članic Evropske unije so policisti obravnavali skupaj 1.437 tujcev. V lanskem enakem obdobju so jih obravnavali 2.763. Število se je zmanjšalo za 48%.

Po državljanstvu:

Moldavija 348; Albanija 309; BiH 230; Srbija 181; Severna Makedonija 170; Ukrajina 96; Turčija 37; Črna Gora 18; Kosovo 11; Rusija 6; druge države 31.

Izvajanje meddržavnih sporazumov o ponovnem sprejemu oseb:

  1. vračanje oseb tujim varnostnim organom:

Slovenski policisti so na podlagi mednarodnih sporazumov tujim varnostnim organom vrnili 3.118 tujcev, od tega največ na meji s Hrvaško – 3.100. Na tej meji je bilo največ vrnjenih državljanov Pakistana – 1.146.

Italiji 5; Avstriji 5; Hrvaški 3.100, Madžarski 1; letališče 7.

2. Sprejem oseb od tujih varnostnih organov:

Tuji varnostni organi so na podlagi mednarodnih sporazumov o vračanju oseb v Slovenijo vrnili 392 oseb, med katerimi je bilo 17 slovenskih državljanov.

iz Italije 291; iz Avstrije 15; iz Hrvaške 9; iz Madžarske 7; na letališču 70.

Ocena stanja

Trend števila ilegalnih prehodov je po velikem upadu v času intenzivnih ukrepov obvladovanja epidemije Covid-19 začel strmo naraščati. Pričakovati je nadaljevanje velikega porasta števila ilegalnih prehodov.

Struktura ilegalnih migrantov po državljanstvu je drugačna kot v lanskem letu. Opazno je močno zmanjšanje števila državljanov Alžirije ter povečanje števila državljanov Maroka in Afganistana. Največ je bilo obravnavanih državljanov Maroka.

Število ilegalnih migrantov, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, se je zmanjšalo. Pri tem se kaže povezava z državljanstvom oseb, ki ilegalno vstopajo v državo. Državljani Pakistana v veliko manjši meri izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito kot državljani Maroka in Alžirije. Po nastanitvi v azilnih kapacitetah tujci največkrat nadaljujejo pot v svoje dejanske ciljne države, kar velja predvsem za državljane Maroka. Italija ostaja glavna točka vstopa na naši notranji meji. Trenutni statistični podatki oziroma zmanjšanje števila kažejo na vpliv omejitve gibanja oseb zaradi epidemije Covid-19. Enako velja tudi za število zavrnitev vstopa državljanov tretjih držav. Bistvena sprememba je zmanjšanje števila na zračnih mejah, sprva zaradi stečaja našega letalskega prevoznika, nato pa tudi zaradi omejitev letalskega prometa zaradi omejevanja epidemije.

Ukrepi za zmanjševanje učinkov epidemije so tudi razlog za zmanjšanje števila obravnavanih tujcev zaradi nedovoljenega prebivanja. Pri nedovoljenem prebivanju gre še vedno predvsem za prekoračitve dovoljenega časa prebivanja, značilno predvsem za državljane držav v zahodno balkanski regiji.

Problematika sprejema in vračanja v sosednje države je odsev nedovoljenih migracij na našem območju. Na število vplivajo tudi sekundarne migracije preko naših notranjih meja.
Statistika zadnjih dni junija 2020: da ti gredo lasje pokonci!

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od srede 24. 6. 2020 od 6.00 ure do 26. 6. 2020 do 6.00 ure obravnavali 34 oseb.

Koper
Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 25, PP Kozina 8 in PPOP Koper 1. 2 osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito, 1 oseba nastanjena v COT, 1 oseba je že bila vrnjena HVO, ostalih 30 oseb bo vrnjenih tekom današnjega dne.

Po državljanstvih:
Afganistan     31
Egipt               2
Pakistan          1

Obrežje
Pri mejni kontroli na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje so policisti ugotovili, da imajo v postopku osebo, ki jo išče je Interpol Kosova. Voznik osebnega avtomobila, ki ni bil njegova last, se je policistom zdel sumljiv, zato so podrobneje preverili, s kom imajo opravka. Pridržali so ga in odpeljali v takojšnji postopek na sodišče.

Koprivnik in Zameško
V četrtek so policisti na območju Koprivnika in Zameškega med deseto uro dopoldne in četrto uro popoldne prijeli državljana Albanije, 12 državljanov Pakistana in 4 državljane Bangladeša, za katere so ugotovili, da so v državo prišli nezakonito. Pri iskanju oseb so poleg policistov sodelovali tudi službeni psi in policijski helikopter. Še enega državljana Pakistana so prijeli policisti iz Dolenjskih Toplic v bližini Prevol. O tujci so policiste obvestili domačini, ki so mu dali jesti in piti. Črnomaljski policisti so v bližini naselja Obrh pri Dragatušu prijeli tri državljane Alžirije in državljana Libije. Za vse štiri so ugotovili, da so v Slovenijo prišli na nezakoniti način. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Maribor
Na območju Maribora prijeli 8 osem migrantov

Sinoči, malo po 22. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 3 skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse 3 so zavrnili na Hrvaško.

Gruškovje
Danes, malo po 1. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, še na enem priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 2 skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Tudni njiju so zavrnili na Hrvaško.

Danes, okoli 5. ure pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili še 3 skrite tujce in sicer dva državljana sirije in enega Iranca, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Postopki s tujci še potekajo.

Zasegi vozil
Dopoldan so policisti v Portorožu 21-letnemu državljanu Srbije s stalnim prebivališčem v Sloveniji zasegli moped, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Ob 01:53 so policisti v Luciji ustavili 34 letnega državljana Srbije z urejenim prebivališčem v Ljubljani. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.58 mg/l alkohola. Zanj je bilo odrejeno pridržanje, policisti pa bodo napisali še obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti  v obdobju od torka 23. 6. 2020 od 6.00 ure do danes 24. 6. 2020 do 6.00 ure obravnavali 18 oseb. Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 9, PP Koper 7, PPIU KP 1 in PMP Dragonja 1 (vrnjen s strani HVO) . 3 osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, 14 oseb bo vračano tekom dananšnjega dne, 1 oseba (drž. ZDA, ki je bil vrnjen od HVO) pa je bil po postopku izpuščen.

Po državljanstvih:
Irak              7
Turčija         5
Afganistan   4
Maroko        1
ZDA             1

Policisti  PP  Črnomelj  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Vinici  ustavili  osebni  avtomobil  italijanskih  registrskih  oznak.  Med postopkom  je  bilo ugotovljeno, da 29-letni državljan Italije v avtomobilu prevaža  dva  državljana  Pakistana,  ki  sta nezakonito prestopila državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti  PMP  Dobova so v noči na 24. 6. med kontrolo tovornega vlaka, ki je  pripeljal iz Srbije in je prevažal koruzo, v enem izmed vagonov odkrili državljana  Maroka, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v  Slovenijo.  Tujca  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore,  Preloke,  Bojancev  in  Zaloke izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito  prestopili državno mejo. Policijski postopki šestimi državljani Maroka in šestimi državljani Toga še niso zaključeni.

Obrežje: V podvozju slovenskega tovornjaka se je skrival nezakoniti migrant
Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila   slovenskih   registrskih  oznak.

Policisti  so  opravili  pregled tovornega  vozila  in  našli  državljana  Irana, ki se je skrit na podvozju tovornega  vozila poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore in Vavte vasi izsledili in prijeli državljana Egipta in pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od ponedeljka 22. 6. 2020 od 6.00 ure do danes 23. 6. 2020 do 6.00 ure obravnavali 30 oseb. Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 22, PP Kozina 4 in PP Koper 4 . Vse osebe bodo vračane HVO po zaključenih postopkih.

Po državljanstvih:
Afganistan     21
Pakistan           6
Irak                  2
Egipt                1

Že včeraj smo poročali, da je bil za dve osebi odrejen pripor saj, sta nudili pomoč ilegalnim migrantom pri nedovoljenem prehodu državne meje. Gre za 27 in 32 letna državljana Kosova, ki sta z vozilom v Slovenijo pomagala 3 državljanom Kosova. Oba sta bila v nedeljo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

43 tujcev na območju Ljubljane
Med 21. 6. 2020, od 6. ure in 23. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Laz pri Pregradu in Ljubljane, izsledili in prijeli 43 tujcev, državljanov Afganistana, Maroka in Alžirije, so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Obala
Na Obali obravnavali tri ducate ilegalcev; tretjina je zaprosila za azil

V preteklih dneh so policisti v Kopru, Ilirski Bistrici in Piranu obravnavali tri ducate nezakonitih migrantov.

Največ, devet, jih izhaja iz Afganistana, po sedem je Maročanov in Kosovarjev, pol ducata Pakistancev, četverica jih je prišla iz Turčije, dva iz Alžirije in en iz Tunizije. Ducat ilegalcev so namestili v azilni dom, ostale pa bodo vrnili na Hrvaško.

Južna meja
Pritisk na južno mejo: Samo na Dolenjskem policisti ujeli 112 ilegalnih migrantov, od tega 80 Pakistancev

V preteklih dneh so policisti na Dolejskem ujeli 112 ilegalnih migrantov, za nameček pa še Hrvata, ki je prevažal pet turških ilegalcev.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Breg pri Sinjem vrhu, Vrčice, Zilje, Smuka (PP Črnomelj) in Jama pri Dvoru (PP Dolenjske Toplice), med 19. 6. in 22. 6. izsledili in prijeli 107 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 80 državljani Pakistana, 17 državljani Maroka, šestimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Indije še niso zaključeni.

Brežice
V noči na 20. 6. so brežiški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. V postopku so ugotovili, da 32-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 32-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Državljane Turčije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ljubljana
PU Ljubljana: Izsledili in prijeli kar 56 ilegalcev, državljanov Maroka, Afganistana, Tunizije, Pakistana in Alžirije

Med 19. 6. 2020, od 6. ure in 21. 6.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolge vasi, Kočevja, Ribnice, Grosuplja, Velikih Lašč in Ljubljane izsledili in prijeli 56 tujcev, državljanov Maroka, Afganistana, Tunizije, Pakistana in Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Maribor
PU Maribor: Prijeli 14 ilegalcev, državljanov Sirije, Maroka in Pakistana

Policisti PP Podlehnik so včeraj okrog 6. ure v okolici Podlehnika prijeli 8 tujih državljanov in sicer po enega državljana Sirije in Maroka in šest državljanov Pakistana, za katere so policisti ugotovili, da so v Republiko Slovenijo vstopili na nedovoljen način.

Po končanem postopku so 5 tujcev, ki so mladoletni, odpeljali v center za tujce v Logatec, dva polnoletna tujca sta bila vrnjena Hrvaškim varnostnim organom, en tujec pa je zaprosil za mednarodno zaščito.

Koliko je med njimi muslimanov, ni težko ugotoviti, ostaja pa vprašanje, koliko je med njimi islamskih skrajnežev.
Islamska država se bo bojevala naprej

TUKAJ

Komentar AM:

Kakšen bo odnos Zahoda do “igre” islamske države je seveda nemogoče reči. Sem pa prepričan, da osnova zavest, da islam ni religija, ampak ideologija, ki se za religijo skriva in ima kot cij zavzeti ves svet in mu zavladati. Torej nekaj podobnega, kot je bil komunizem, le da se je ta znašal (čeprav prikrito) nad vsako religijo, ideologija islam pa je ustvarila religijo kot sredstvo osvajanja. Preobleči ideološka osvajanja v verske cilje. Po eni strani je tako mogoče prignati do fanatizma neuke in neizobražene množice, ki političnih ciljev sploh niso sposobne razumeti, podležejo pa zlahka verski indoktrinaciji. Politično bolje informiranih krogov pa tudi ni težko pepričati, da je tako ideološko osvajanje pod krinko religije ne samo uspešno, ampak tudi koristno, saj si tako prisvojijo ves tehnični napredek Zahoda, do katerega sami niso sposobni priti, pa tudi davek nemuslimanov  ni zanemarljiv. Načelo islama, da lahko “nevernika” goljufaš in mu lažeš, je spet značilno načelo ideologije, ne pa religije. Zato je tudi vsako iskanje skupnih točk med islamom in krščanstvom v bistvu govorjenje drug mimo drugega in se je do zdaj vse izteklo kot voda v pesek. Kot se je nemogoče pogajati s slovensko skrajno levico, ki si za uresničenje polastiti se oblasti in biti spet edini pri koritu privoščijo vsa sredstva, vključno laž, obrekovanje in nasilje (kar drugim seveda odrekajo), se je nemogoče pogajati s pripadniki muslimanske ideologije, ki se imajo za upravičene v odnosu z nemuslimani uporabiti vsa, tudi najbolj zavržena sredstva. In če smo si enkrat na jasnem, da je  islam predvsem ideologija, ki se skriva za religijo, potem se samo vsiljuje vprašanje, koliko ima zraven prste tudi hudič v skladu z rekom, ki ga je pisatelj Sienkiewicz položil v usta gospodu Zaglobi: »Hudič si je oblekel mašno obleko in z repom zvoni k maši.«