Slab, slabši, Marijan Križman …

Ste že slišali za Marijana Križmana? Večina verjetno ne, jaz pa. Spoznal sem ga leta 2008, ko je Borut Pahor zasedel mesto predsednika vlade, ga je v Državnem zboru nasledil, kot nadomestni poslanec, prav Marjan Križman.

Kar nekako v tišini se je zgodila sprememba na vrhu ZZB za vrednote NOB. Nepričakovano sicer ni bilo, saj je že njegov predhodnik Tit Turnšek v primerjavi s svojim predhodnikom dr. Janezom Stanovnikom težak zdrs navzdol, pa naj gre tukaj za vsebino njegovih “intervencij” ali pa za njagovo obnašanje, ki je večkrat mejilo na prostaško. Pomeni imenovanje (za to je seveda odgovoren Kučanov krog) tega dokaj neznanega človeka nadaljevanje drsenja navzdol? Mnenje dr. Vinka Gorenaka, ki je bilo objavljeno 27. septembra 2019 v Demokraciji, bo povedalo svoje. Preberite ga TUKAJ.

Kot kaže, je pravilno Gorenakovo negativno stopnjevanje v naslovu: “slabo, slabše, še slabše”. Seveda bi se morala zadnja oznaka kot superlativ glasiti “najslabše”, kar bi seveda pomenilo, da je Križman zadnji predsednik te organizacije. Pa ne bi rad bil prevelik optimist. Ampak propad je očiten, čeprav morda prepočasen. Saj je končno vsako odkritje novega morišča v Sloveniji nov žebelj v krsto tega povojnega trupla. Sicer pa to niti ni slabo. Že zdaj se ne morejo kaj dosti kititi a drugim, kakor s številom tistih, ki so jih njihovi idejni predniki pomorili, ker so se bali – resnice.

image_pdfimage_print