Resnica v oči bode, kar se najbolj vidi pri slovenskih komunistih, ki se ne morejo sprijazniti z dejstvom, da prihajajo vedno bolj na dan vsi zločini, ki jih je partija zagrešila od medvojnih časov pa do današnjega dne. Kajti bedak je, kdor misli, da sta partija in njena udba danes mrtvi. Le potuhnili sta se in razkrivanje njunih zločinov v preteklosti hkrati odkriva tudi zločinskost njunega delovanja danes in tukaj. Zato taka gonja proti tako imenovanemu “sovražnemu govoru” pod čemer razumejo vse, kar je njim nasprotno. Sami si seveda lahko privoščijo v odnosu do drugače mislečih prav vse. Logika, ki jo je pisatelj Sienkiewicz pripisal zamorskemu osvobojenemu sužnju Kaliju v povesti Skozi puščavo in goščave: Slabo delo (sovražni govor) je, če kdo Kaliju ukrade kravo. Dobro delo je pa, če Kali komu drugemu ukrade kravo.

Komentar k temu je v svoji seriji “Pisma – od zmage do zmage” napisal Vinko Vasle z naslovom “Smrt fašizmu in sovražnemu govoru. Preberete ga lahko TUKAJ.

Dejstvo je, da imajo slovenski komunisti od sile debelo kožo, toda norčevanje, kakršno je Vasletovo, pa brez dvoma povzroča škripanje z zobmi. Da bi s jih le hitro polomili, pa še kaj drugega. Saj ni malo grobišč, kjer bi bil čisto primeren prostor zanje.

image_pdfimage_print