Rimski filozof in državnik Marcus Tullius Cicero je leta 68 pred Kr. začel svoj prvi govor proti Luciju Sergiju Katilini z besedami: »Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra? Doklej, Katilina, boš še zlorabljal naše potrpljenje?« To vprašanje bi morali Slovenci zastaviti svojim zadnjim vladam, ki vodijo Slovenijo v gospodarski, narodni in moralni propad. Doklej, komunisti, ki se niti ne skrivate več za političnimi marionetami? Doklej boste usmerjali državo v gospodarski propad z neizmernimi zadolžitvami in bančnimi luknjami, za katere ste zdaj našli krivca v Bruslju, namesto da bi se pogledali v ogledalo. Doklej v narodni propad, ko abuzivni migranti vdirajo na veliko v Slovenijo. predsednik in minister pa se delata, kot da  je vse v redu in plačujeta mastne vsote za vzdrževanje tujih lenuhov, ki se skrivajo za prošnjami za azil, medtem ko nemalo Slovencev živi pod pragom revščine. Doklej moralni propad, ko je perverznežem dovoljeno po osnovnih šolah delati reklamo za svojo sprevrženost? Seveda ne boste dali odgovora, saj v migrantih vidite svojo bodočo glasovalno bazo, samo tega ne veste, da boste vi prvi, ki vas bodo pospravili, ko bodo dovolj močni.

Nič nenavadnega ni, da  je izredni profesor za evropsko pravo na Fakulteti za državne in evropske študije, dr. Matej Avbelj na portalu IUS-INFO objavil posmehljiv članek z naslovom “Čudna država”, ki ga lahko preberete TUKAJ.

KDO BI SI MISLIL

ko smo se leta 1991 ločevali od mačehovske Jugslavije, da bomo po četrt stoletja namesto druge Švice postali država na repu Evrope, kjer so nas prehitele celo baltiške republike, ki jih je 70 let molzla Sovjetska zveza. To je pač komunizem (ali socializem, kar pač hočete), ki nas je politično spravil v isto vrsto s Severno Korejo, Laosom in Venezuelo. Če pa opazujemo paniko, ki se je polastila vladajočih komunistov, ki se boje celo resne kritike in jo katalogizirajo pod sovražni govor, pa morebiti le ni tako daleč čas, ko “bodo vremena Kranjcem se zjasnila,” kot je zapisal Prešeren. Morda se nas bo pa Bog le usmilil, pa ne zaradi nas, ampak zaradi tistih, ki leže nepokopani v več kot sedemsto moriščih. Ne vem, koliko jim je do nas, gotovo pa dosti do Slovenije. In to nam daje upanje.

image_pdfimage_print